GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajdukovi navijači izazvali nerede u Guimaraesu

Hajdukovi navijači izazvali nerede u Guimaraesu
NEREDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2022 / 08:15
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Navijači splitskog Hajduka izazvali su nerede u sjevernom portugalskom gradu Guimaraesu gdje su u noći s utorka na srijedu bacali baklje, stolice i boce po kafićima, izvijestile su portugalske novine O Jogo i A Bola.

Na objavljenim snimkama vide se ljudi kako ustaju i bježe iz kafića dok grupa zamaskiranih, većinom obučenih u crno, nasrće bacajući stolice i baklje.

“Panika u Guimaraesu: deseci bježali s trga kako bi umakli ultrasima Hajduka”, izvijestile su sportske novine Record.

"Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bježali iz kafića", naveo je O Jogo dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba sudjelovalo u tome.

Na snimkama se ne vide klupska obilježja.

Hina tijekom noći nije mogla provjeriti tko je izazvao nerede.

Vitoria Guimaraes i Hajduk će u srijedu u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) igrati uzvratnu utakmicu 3.pretkola Konferencijske lige. Hrvatski doprvak je prije tjedan dana pobijedio 3-1 na Poljudu pred 32.000 gledatelja te tada nisu zabilježeni neredi.

Navijači Vitorije su jedni od strastvenijih navijača u Portugalu no posljednjih dana nije bilo naznaka da bi moglo doći do obračuna navijačkih skupina.

Slobodna Dalmacija, među čitanijim novinama u Splitu, objavila je prije dva dana neprovjerenu priču da će 200 navijača Vitorije tražiti po ulicama pripadnike "Torcide", navijačke skupine Hajduka. Pri tom se pozvala na neimenovanog navijača lisabonske Benfice čija je navijačka skupina u prijateljskim odnosima s "Torcidom".

Puštanje takve informacije moglo je potaknuti nemile scene na ulicama Guimaraesa, srednjovjekovnog i turističkog grada sa 157.000 stanovnika.

Novine O Jogo nagađaju da bi se među Hajdukovim navijačima mogli nalaziti pripadnici Benficine navijačke skupine "No Name Boys" ali da policija to nije potvrdila.

Zasad nema podataka o materijalnoj šteti te ima li ozlijeđenih i uhićenih.

Tagovi: Tolrcida, Hajduk, Vitoria Guimaraes
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE