GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajduk dobio i žensku ekipu

Hajduk dobio i žensku ekipu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2021 / 19:14
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - HNK Hajduk dobio je svoju žensku ekipu nakon što je Bijelom salonu potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji sa ŽNK Marjan, koji će promijeniti ime i postati ŽNK Hajduk, izvijestila je u srijedu web stranica kluba.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić i predsjednica ŽNK Marjan Matea Bešlić. Hajduk se na ovaj način uključuje u moderne europske trendove uz praćenje razvoja europskog nogometa sukladno strategiji UEFA-e.

Prva ekipa ŽNK Hajduk s natjecanjem počinje sredinom rujna, a glavni sponzor prve ekipe je tvrtka SuperSport čiji će logo djevojke nositi na prednjoj strani dresa.

"Drago da smo se danas odlučili na ovu poslovno-tehničku suradnju koja je potpisana na godinu dana plus još potencijalne dvije. Nadam se da će za tri godine ŽNK Hajduk postati sastavni dio hajdučke obitelji, a do tada ćemo im kao klub pružati logističku podršku, dobit će naš i ogroman marketinški potencijal. Oni će nastaviti raditi kao udruga, cilj za ovu sezonu je ulazak u prvu ligu, a sljedeće godine, uz snagu Hajduka i borba za vrh. Bolje rečeno, cilj je sve ono čemu teži Hajduk, a to je borba za naslove u svim selekcijama," istaknuo je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Predsjednica ovog ženskog nogometnog kluba Matea Bešlić je istaknula kako je današnji ugovor "povijesni trenutak za splitski ženski nogomet."

"Držim da će ovo biti putokaz i svima ostalima u Hrvatskoj u kojem smjeru treba krenuti. Do sada je naša suradnja bila, rekla bih, na prijateljskim osnovama, a od sada ćemo biti ravnopravni dio Hajduka. S ponosom ćemo nositi Hajdukov dres, uvjerena sam da kvalitetni rezultati u narednom periodu neće izostati" kazala je Bešlić.

Ženska ekipa Hajduka u svom pogonu već sada ima više od stotinu djevojaka i djevojčica.

Seniorke će se natjecati u 2. HNLŽ, kadetkinje i pionirke u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi, a početnice u Ligi Dalmacije. Sredinom rujna na Poljudu će krenuti i škola nogometa za djevojčice.

Foto: HNK Hajduk

Tagovi: Hajduk, ŽNK Marjan, Lukša Jakobušić, Matea Bešlić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE