GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gvardiol prodan Leipzigu, evo detalja ugovora

Gvardiol prodan Leipzigu, evo detalja ugovora
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2020 / 12:21
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Joško Gvardiol prodan je Leipzigu i samo je pitanje vremena kad će oba kluba objaviti taj transfer nakon što 18-godišnjak u Zagrebu odradi liječnički pregled.

Nadareni Dinamov stoper potpisat će ugovor na pet godina, Nijemci će za njegov transfer inicijalno platiti 16 milijuna eura, ali Dinamo je u ovom poslu višestruko profitirao. Leipzig će Gvardiola ostaviti u Maksimiru na posudbi, a osim što će pomoći Dinamo u europskim i HNL avanturama, Gvardiol će svojem bivšem klubu osigurati dodatnu golemu zaradu.

Kako doznajemo iz izvora bliskih ovom transferu, Leipzig zadržava pravo da Gvardiola u Bundesligu povuče ove zime ili sljedećeg ljeta. Za svaku utakmicu u HNL-u u kojoj Gvardiol odigra najmanje 45 minuta Leipzig će Dinamu isplatiti 70.000 eura, a za svaku europsku utakmicu 100.000 eura. Do kraja HNL-a ostalo je 31 kolo i lako je pretpostaviti da će Gvardiol, ako se ne ozlijedi, vjerojatno odigrati sve, što bi Dinamu donijelo 2,17 milijuna eura.

Odigra li Gvardiol sve utakmice u skupini Europa lige u koju će se Dinamo sigurno plasirati, hrvatski prvak zaradit će još 600.000 eura. U prijevodu, Dinamo je prodao igrača, ostao mu je u momčadi i za to bi mogao zaraditi gotovo 2,8 milijuna eura. Ako Leipzig odluči povući Gvardiola ove zime, svejedno će Dinamu isplatiti naknadu za igranje u HNL-u na proljeće, iako igrač uopće neće igrati.

Tagovi: Joško Gvardiol, RB Leipzig, Dinamo, Dani Olmo, Leeds
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE