GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Guardian: Dinamo je prvi dostojan suparnik Tottenhama u Europi

Guardian: Dinamo je prvi dostojan suparnik Tottenhama u Europi
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2021 / 08:53
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Tottenham je s 2:0 pobijedio Dinamo u Londonu u prvoj utakmici osmine finala Europa lige. Guardian piše da je zahvaljujući golovima Harryja Kanea domaćin korak bliže cilju.

"Svi u klubu maštaju da je ova godina, 20. otkako je predsjednik Daniel Levy, konačno ona koja će Tottenhamu donijeti drugi trofej nakon što je u tom razdoblju osvojio tek Liga kup. Protiv kluba koji je 21 put bio prvak Hrvatske došao je bliže ispunjenju sna. U 45. utakmici maratonske kampanje Tottenham se pokazao prejakim za Dinamo te osigurao veliku prednost pred uzvrat idućeg četvrtka" piše ugledni engleski list i hvali Dinamo:

"Bio je prvi ozbiljni test za Tottenham u ovom natjecanju. Spursi su do sada odigrali 11. utakmica u Europa ligi, ali tek su u Dinamu dobili pravog suparnika. Zagrebački klub došao je u London kao uvjerljivi osvajač skupine EL-a te s obje pobjede u prvoj nokaut rundi. Kod Tottenhama je od početka pokazao odličan spoj tehnike i žestine i Spursi mogu biti sretni da Dinamo nije poveo već u 43. sekundi, nego da je Oršić promašio veliku priliku."

Guardian dodaje: "Dinamo je bio previše agresivan i kvalitetan da bi se Tottenham mogao opustiti. Mourinho je znao da je ulog prevelik za odmaranje Kanea i Sona i to mu se isplatilo. Tottenham je nakon vodećeg gola u 25. minuti dominirao. Pri tome nije gostima dopuštao da ga iskontriraju, svjestan da ima kvalitetne igrače. Jedan od njih je Bruno Petković, ali on je jako loše reagirao na ubačaj i tako upropastio jedinu priliku Dinama do kraja, prije kojeg je Kane dotukao goste."

Tagovi: Tottenham, Dinamo, Daniel Levy, Harry Kane, Kevin Theophile-Catherine
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE