GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Golden State na korak od finala NBA lige

Golden State na korak od finala NBA lige
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 07:50
Autor: SEEbiz / H
DALLAS - Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Dallas Maverickse i tako došli do vodstva od 3-0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige, a rezultat u sinoćnjoj utakmici koja je odigrana u American Airlines dvorani glasio je 109:100.

Košarkaši Golden Statea znatno su bolje otvorili prvu četvrtinu i odmah na početku došli do vodstva od 12 poena razlike (19:7), no Dallas uzvraća serijom 15:6 i na kraju prve dionice smanjuje na tri poena. Rezultat je glasio 25:22.

U drugoj dionici su domaći košarkaši predvođeni izuzetno raspoloženim Dončićem došli do preokreta i preuzeli vodstvo, a najveća prednost koju su imali glasila je 42:33. Golden State se, baš kao i Dallas u prvoj četvrtini, ubrzo vratio u meč i na poluvrijeme se otišli s rezultatom 48:47 za goste.

Sredinom treće četvrtine Golden State opet dolazi do dvocifrene prednosti (67:56), no za razliku od prvog poluvremena, znalački su zatvorili meč i nisu dopustili domaćem timu da do kraja susreta nijednom ugrozi njihovo vodstvo i eventualno dođe do preokreta i smanji u seriji.

Najbolji pojedinac meča bio je slovenski košarkaš Luka Dončić koji je postigao 40 poena te uz to dodao 11 skokova i tri asistencije, dok se na drugoj strani, očekivano, izdvojio Curry koji je ubacio 31 poen uz pet skokova i 11 asistencija.

Golden State sada ima vodstvo od 3-0 u finalu Zapadne konferencije i gotovo izvjesno će igrati u finalu NBA lige, a što se drugog duela u polufinalu tiče, Miami ima vodstvo od 2-1 protiv Bostona.

Tagovi: Golden State Warriors, Luka Dončić, Stephen curry, Klay Thompson
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE