GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gol Kramarića, nevjerojatni preokret Werdera u Dortmundu

Gol Kramarića, nevjerojatni preokret Werdera u Dortmundu
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2022 / 19:23
Autor: SEEbiz / H
LEVERKUSEN - Hrvatski nogometaš Andrej Kramarić postigao je jedan pogodak u pobjedi njegovog Hoffenheima u Leverkusenu kod Bayera od 3-0, u dvoboju trećeg kola njemačke Bundeslige.

Hoffenheim je time upisao drugu pobjedu u sezoni, dok je Bayer jedina momčad lige koja ima tri poraza u tri utakmice.

Gotovo cijeli put prema tri boda Hoffenheim je prevalio u prvom poluvremenu. Tada je, naime, Bayer napadao, a gosti su zabijali pogotke. U devetoj minuti sjajno je petom, sa sedam-osam metara, pogodio Baumgartner, dok je u 34. minuti bilo 2-0.

Kabak je probio desnu stranu i poslao ubačaj u domaći šesnaesterac. Vratar Bayera nije uspio doći do lopte, ali ju je zato dočekao Kramarić i iz blizine glavom postigao svoj prvi pogodak u sezoni. Na samom kraju prvog dijela postigao je Hoffenheim novi pogodak, ali je poništen zbog prethodnog prekršaja.

Pobjednik je i definitivno odlučen u 78. minuti kada je fantastičan pogodak postigao Rutter, koji je raspalio s 15-ak metara iskosa te je pogodio suprotne rašlje. Prije driblinga i udarca Ruttera je uposlio Kramarić.

Nevjerojatna se utakmica dogodila u Dortmundu gdje je Borussia mirno plovila prema nastavku pobjedničkog niza. Golovima Brandta i Guerreira je vodila 2-0 do 89. minute. Domaći navijači vjerojatno nisu bili krajnje uzbuđeni ni kada je u 89. minuti Buchanan postigao gol za 2-1 jer se očekivalo kako će to biti počasni pogodak gostiju.

No, u nadoknadi se dogodio nevjerojatni obrat. Prvo je Schmidt u 93. izjednačio, dok je Škot Burke u 95. zabio za senzaciju i slavlje povratnika u Bundesligu.

Hrvatski trener Niko Kovač i njegov Wolfsburg još su uvijek u potrazi za premijernom pobjedom. U ovom kolu Wolfsburg je odigrao domaćih 0-0 protiv Schalkea pa tako Wolfsburg ima dva remija i poraz u tri odigrane utakmice. Hrvatski nogometaši Josip Brekalo i Bartol Franjić ostali su na domaćoj klupi tijekom cijelog susreta.

Talijan Grifo je zabio za pobjedu Freiburga kod Stuttgarta od 1-0, a hrvatski nogometaš Borna Sosa je za domaći sastav igrao do 71. minute.

Kolo završava u nedjelju utakmicama Eintracht - Koeln i Bochum - Bayern.

Bundesliga, 3. kolo:

Borussia (D) - Werder 2-3 (Brandt 45+2, Guerreiro 77 / Buchanan 89, Schmidt 90+3, Burke 90+5)

Bayer - Hoffenheim 0-3 (Baumgartner 9, Kramarić 34, Rutter 78)

Wolfsburg - Schalke 0-0

Augsburg - Mainz 1-2 (Demirović 35 / Onisiwo 31, Lee Jae Sung 90+3)

Stuttgart - Freiburg 0-1 (Grifo 11)

Union Berlin - Leipzig (18.30 sati)

Tagovi: Andrej Kramarić, Hoffenheim, Borussia Dortmund
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE