GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gol Brozovića, Liverpool i Ajax u osmini finala

Gol Brozovića, Liverpool i Ajax u osmini finala
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2021 / 07:02
Autor: SEEbiz / H
LIVERPOOL - Sa savršene četiri pobjede iz četiri utakmice skupine B nogometaši Liverpoola su se plasirali u osminu finala Lige prvaka.

Nakon po jedne pobjede protiv Milana i Porta igrači engleske momčadi su drugi put nadjačali madridski Atletico kojeg su ovaj put, na svom Anfieldu, svladali 2-0.

Utakmica je, zapravo, bila gotova nakon samo dvadeset minuta igre. Toliko je trebalo Liverpoolu da zabije golove (Jota u 13. i Mane u 21. minuti). U 36. minuti su madridska kola dodatno skliznula nizbrdo jer je isključen Felipe i time je označena predaja gostiju. Od 69. minute za goste je igrao hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko.

U ovoj skupini B Milan i Porto su, ranije na San Siru, odigrali 1-1 čime je talijanska momčad silno umanjila svoje šanse za proboj na drugo mjesto ljestvice. Gosti su poveli već u 6. minuti (Luiz Diaz), a unatoč pritisku i napadima Milan je do kraja samo uspio izjednačiti. Ante Rebić nije nastupio za Milan zbog ozljede gležnja.

Liverpool drži vrh ljestvice s 12 bodova. Porto ima pet, Atletico četiri, a Milan samo jedan bod.

Inter je u drugom poluvremenu slomio Sheriff u gostima te je golovima u nastavku slavio 3-1 u ogledu skupine D. Sve je krenulo pogotkom hrvatskog nogometaša Marcela Brozovića koji je u 54. minuti, lijepom varkom, prevario dvojicu suparničkih igrača i potom s 15 metara naciljao domaću mrežu. Bio je to prvi pogodak Brozovića za Inter ove sezone.

Potom se Interu otvorilo, a nove golove za uvjerljivo slavlje su zabili Škriniar i Sanchez. Brozović je odigrao svih 90 minuta, dok je Ivan Perišić za Inter igrao od 64. minute.

Sheriff je Ligu prvaka otvorio s dvije pobjede, ali potom su uslijedile dvije kapitulacije i to oba puta od Intera. Protiv Intera njihov je jedini strijelac bio Traore.

Ranije u srijedu Real je u Madridu pobijedio Šahtar 2-1, a prvo ime susreta bio je Karim Benzema, dvostruki strijelac za Madriđane. Inače, prvi gol Benzeme je bio 1.000 Realov pogodak u Kupu prvaka i Ligi prvaka. Real je time postao prvi klub koji je stigao do ove brojke. Na drugom mjestu je Bayern sa 768 golova u elitnom natjecanju "Starog kontinenta", dok je na trećem mjestu Barcelona sa 655 golova. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real.

Real je prvi na ljestvici s devet bodova. Inter ima sedam, Sheriff šest, a prežaljeni Šahtar samo jedan bod.

U skupini A Paris St. Germain i Manchester City su napravili novi korak prema osmini finala. City veći nakon domaće pobjede protiv Club Bruggea (4-1), a PSG manji nakon remija kod Leipziga (2-2).

Leipzig je opet odlično krenuo protiv Parižana, baš i kao kada je gostovao kod Francuza. Poveo je golom Nkunkua u 8. minuti, dok je Andre Silva četiri minute kasnije imao jedanaesterac za 2-0. No, Donnarumma je obranio udarac s bijele točke i krenuo je preokret, a do kraja prvog dijela ga je kreirao Wijnaldum s dva pogotka. No, domaćin je uspio osvojiti prvi ovosezonski bod u Ligi prvaka golom Szoboszlaija u 92. minuti iz jedanaesterca.

Hrvatski nogometaš Joško Gvardiol je odigrao svih 90 minuta za Leipzig.

Manchester City je dominirao protiv Club Bruggea te ga nije smeo ni autogol Stonesa u 17. minuti za 1-1. Strijelci su za slavlje Cityja bili Foden, Mahrez, Sterling i Gabriel Jesus pa tako Manchester City vodi na ljestvici s devet bodova. PSG ima osam, a Club Brugge se još nada s četiri boda. Čudo više ne može pomoći Leipzigu koji je zadnji s bodom.

U skupini C Ajax je ostao savršen i nakon gostovanja kod Dortmunda gdje je pobijedio Borussiju 3-1 čime je osigurao osminu finala. U 29. minuti, kod rezultata 0-0, domaćin je ostao s igračem manje (isključenje Hummelsa), a pet minuta kasnije u igru je ušao hrvatski nogometaš Marin Pongračić. Borussia je čak povela (Reus iz jedanaesterca u 37.), ali moćni Ajax je u nastavku iskoristio brojčanu prednost te je protutnjao kraj suparnika golovima Tadića, Hallera i Klassena.

Sporting je i dalje u igri za prolaz u osmini finala i to nakon što je u dva susreta deklasirao Bešiktaš s ukupnih 8-1. U prošlom kolu lisabonska momčad je svladala Bešiktaš u gostima 4-1, a ovaj put je na domaćem terenu bila bolja 4-0.

Svaka neizvjesnost je isparila već u prvom poluvremenu nakon kojeg je Sporting imao 3-0. Uvodna dva pogotka postigao je Pote, u 31. (jedanaesterac) i 38. minuti, a onda je sjajno potegnuo Paulinho u 41. minuti za 3-0. Sve je završilo golom Pabla Sarabije u nastavku. Hrvatski nogometaš Domagoj Vida, član Bešiktaša, nije konkurirao za ovaj dvoboj.

Ajax ima 12 bodova, a iza njegovih leđa su Borussia i Sporting (po šest) te Bešiktaš koji je bez bodova.

Tagovi: Marcelo Brozović, Inter, Sadio Mane, Šime Vrsaljko, Romelu Lukaku, Manchester United, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE