GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gojun i Slavić nova pojačanja PPD Zagreba

Gojun i Slavić nova pojačanja PPD Zagreba
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2021 / 14:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jakov Gojun i Dino Slavić nova su pojačanja za sljedeću sezonu rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, objavljeno je u srijedu na klupskim stranicama.

Uz Filipa Ivića, golmanski dres će obući i Dino Slavić. Dino je svoje prve rukometne korake započeo u rodnoj Rijeci odakle je preko Umaga došao u Ademar Leon, gdje je već tri godine. S PPD Zagrebom je potpisao jednogodišnji ugovor počevši s 1. srpnja 2021. godine.

"Zaista sam sretan što ću biti sljedeće godine član PPD Zagreba. Mislim da mi je nakon tri godine u Ademar Leonu ovo jedan dobar iskorak u karijeri. Nadam se da ću svojim igrama te požrtvovnošću i borbenošću pridonijeti svim ciljevima koje klub ima. O glavnom treneru sam čuo samo sve najbolje dok nekolicinu igrača znam jako dobro. S nekima sam igrao u Premijer ligi, dok se s drugima poznam i privatno. Nadam se da nas u ovim čudnim i teškim vremenima za sport čeka jedna uspješna sezona", izjavio je Slavić pri potpisivanju ugovora

Gojun je svoju seniorsku rukometnu karijeru započeo igrajući u splitskom klubu Krilnik, nakon čega se prebacuje u također drugoligaški klub Solin. Njegov rukometni put nakon toga ide preko Zameta, Siscie do Croatia Osiguranja Zagreb gdje se zadržao tri godine, osvojivši sva tri naslova kupa i prvaka države. U bogatoj karijeri je nakon toga igrao za Atletico de Madrid, PSG te posljednjih šest godina za Fuchse Berlin. Igrao je i za reprezentaciju s kojom igra finale svjetskog orvenstva u Zagrebu 2009. godine. Uz to srebro, olimpijsku i svjetsku broncu te srebro i bronca s europskih prvenstava zaokružuju uspjehe u nacionalnom dresu. Od pojedinačnih nagrada najzvučnija je ona iz 2010. godine kada je proglašen najboljim obrambenim igračem Europskog rukometnog prvenstva. Uprava PPD Zagreba je s Gojunom potpisala dvogodišnji ugovor, koji također počinje od ljeta 2021. godine.

"Prije svega želim zahvaliti upravi PPD Zagreba na pozivu. Drago mi je da sam opet došao u Zagreb, gdje sam i započeo karijeru. Mogu slobodno reći da mi je Zagreb bio odskočna daska prema inozemnoj karijeri. Kao klub i sredinu sam ga uvijek cijenio, bez obzira na lošije rezultate prošlih godina. Respektabilna momčad s Čupićem, Musom, Ivićem i ostalima se slaže za sljedeću sezonu, što mi se jako svidjelo i prepoznao sam ambiciju u tome. Želja mi je uvijek bila vratiti se u Zagreb i Hrvatsku, a veseli me što ću nakon jedne jake Bundeslige moći dati svoj doprinos ovom mladom Zagrebu koji uz pomoć nas nekoliko starijih može ostaviti svoj rezultatski trag. Čeka nas naporna i teška sezona, jer je EHF Liga prvaka iz godine u godinu kvalitetom sve bolja, ali ova momčad ima dobru perspektivu. Trenera Obrvana poznajem i poznam njegov stil rada. Ozbiljan je i zahtjevan te slobodno mogu reći da traži savršenstvo. Svjestan sam svega i znam da svoje znanje želim prenijeti na mlađe igrače i mlađe uzraste jer su u jednom dobrom klubu koji ih jednog dana može lansirati u najveće i zvučne europske klubove. Imam veliki motiv, želju i volju te sam siguran da uz jedan dobar radi i borbu ili kako kažemo bacanje 'na glavu' idemo u nove pobjede", izjavio je Gojun.

Tagovi: Jakov Gojun, Dino Slavić, PPD Zagreb, Filip Ivić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE