GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glasgow ostaje među domaćinima odgođenog Eura 2020.

Glasgow ostaje među domaćinima odgođenog Eura 2020.
EURO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 19:29
Autor: SEEbiz / H
GLASGOW - Hrvatska nogometna reprezentacija će igrati dvije od tri utakmice u Glasgowu, kako je bilo i predviđeno originalnim rasporedom, s obzirom na to da su lokalni organizatori u ponedjeljak potvrdili da će škotski grad ostati među domaćinima odgođenog Europskog prvenstva i u novom terminu.

Hrvatska će nastup na Euru otvoriti utakmicom protiv Engleske na Wembleyju, a potom će protiv Češke i još nepoznate reprezentacije iz doigravanja igrati na Hampden Parku u Glasgowu.

U ponedjeljak su lokalni organizatori potvrdili spremnost za domaćinstvo utakmica Europskog prvenstva i u novom terminu od 11. lipnja do 11. srpnja 2021., jer su se u dijelu medija tijekom vikenda pojavile špekulacije kako bi Glasgow mogao biti jedan od tri grada na koje je predsjednik Europskog nogometnog saveza Aleksandar Čeferin mislio govoreći o mogućim odustajanjima.

"Potaknuti špekulacijama koje su se pojavile tijekom vikenda, kao lokalni organizacijski odbor u Glasgowu želimo razjasniti da smo potvrdili svoju poziciju grada domaćina za UEFA EURO 2020 koji je premješten u sljedeću godinu. Veselimo se što će Hampden Park, Glasgow i Škotska odigrati važnu ulogu kao sudomaćin nezaboravnog UEFA EURA sljedeće godine", stoji u priopćenju lokalnog organizacijskog odbora.

Uz Glasgow, u originalnom scenariju domaćini EURA trebali su biti London, Muenchen, Baku, Sankt Peterburg, Budimpešta, Bukurešt, Amsterdam, Bilbao, Dublin i Kopenhagen.

Konačna odluka o gradovima domaćinima odgođenog Europskog prvenstva bit će donijeta na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e, koji će biti održan 17. lipnja. U ponedjeljak je UEFA objavila da se sastanak, koji je trebao biti održan 27. svibnja, odgađa za tri tjedna "zbog nekih otvorenih pitanja vezanih za manji broj predloženih domaćina".

Jedan od gradova koji su upitni za organizaciju utakmica EURA sljedeće godine je Bilbao.

Predsjednik UEFA-e je izjavio da se nada kako će svi gradovi ostati na popisu domaćina, ali i dodao da se turnir može odigrati i na samo osam od 12 predviđenih stadiona, ako to bude potrebno.

Tagovi: Glasgow, EURO 2020., hrvatska nogometna reprezentacija, Bilbao, London, Muenchen, Baku, Sankt Peterburg, Budimpešta, Bukurešt
PROČITAJ I OVO
PSG izbacio Barcelonu, igrat će u polufinalu protiv Borussije
LIGA PRVAKA
PSG izbacio Barcelonu, igrat će u polufinalu protiv Borussije
BARCELONA - Nogometaši PSG-a plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od Barcelone ukupnim rezultatom 6:4.
Hajduk želi dovesti trenera koji je pravi hit u Srbiji
TRENERI
Hajduk želi dovesti trenera koji je pravi hit u Srbiji
SPLIT - Jure Ivanković ima nezahvalan zadatak s Hajdukom privesti ovu turbulentnu sezonu kraju, a čelni ljudi 'bilih' već su krenuli u potragu za trenerom koji će momčad voditi u sljedećoj sezoni. Ako je vjerovati glasinama, pronašli su ga u Srbiji.
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
HEROJ SEZONE
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
BERLIN - Der Spiegel navodi kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE