GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Giddey zasjenio Dončića

Giddey zasjenio Dončića
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2022 / 08:36
Autor: SEEbiz / H
DALLAS - Luka Dončić vratio se na NBA parkete nakon više od tri tjedna izbivanja, prvo zbog ozljede gležnja, a onda i koronavirusa.

Iako je bio vrlo blizu novog triple-doublea, odigrao je skromnu utakmicu za svoje standarde u pobjedi Dallasa kod Oklahoma Cityja 95:86.

Do triple-doublea je zato došao Thunderov rookie Josh Giddey, koji je tako srušio rekord LaMela Balla kao najmlađi igrač u NBA povijesti s trostruko-dvoznamenkastim učinkom.

Giddey je postigao 17 koševa, 14 asistencija i 13 skokova te s 19 godina i 84 dana srušio rekord prošlosezonskog rookieja godine za 56 dana. Dončić je bio 243 dana stariji kada je ostvario svoj prvi triple-double.

Australac je nedavno postao prvi NBA igrač u posljednjih 50 godina koji je utakmicu završio s double-doubleom bez postignutog poena - nula koševa, 10 skokova, 10 asistencija.

Dončić je, inače, u povratničkoj utakmici postigao 14 koševa, 10 asistencija i devet skokova.

Jaylen Brown postao je tek treći igrač koji je ove sezone u NBA ligi postigao 50 koševa, nakon Stephena Curryja i Kevina Duranta, te sedmi u povijesti Celticsa. Prije njega su u Bostonovu dresu to učinili Larry Bird (četiri puta), Jayson Tatum (dvaput), Isaiah Thomas, Paul Pierce, Kevin McHale i Sam Jones.

Brown je imao i 10 skokova, a prije njega od spomenutih Celticsa to su uspjeli Bird dvaput te Tatum i McHale po jednom.

Čak 21 od 50 koševa Brown je zabio u četvrtoj četvrtini, u kojoj su Celticsi nadoknadili zaostatak protiv Orlanda, a onda u produžetku zapečatio pobjedu 116:111.

LA Lakersi pobijedili su Minnesotu 108:103 uz 26 koševa LeBrona Jamesa. Otkako je James prisilno preuzeo ulogu centra, Lakersi su dobili tri od četiri utakmice, prekinuvši niz od pet poraza, te se vratili na 50-postotni učinak 19-19.

Tagovi: Josh Giddey, Luka Dončić, Jaylen Brown, LeBron James, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE