GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Giannis vodio Buckse do pobjede, Sunsima derbi protiv Netsa

Giannis vodio Buckse do pobjede, Sunsima derbi protiv Netsa
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2022 / 09:57
Autor: SEEbiz / H
MILWAUKEE - Prvaci NBA lige, košarkaši Milwaukee Bucksa na svom su parketu svladali Washington Wizardse sa 112-98, ali otpor gostiju slomili su tek u završnici dvoboja.

Pet minuta prije kraja bilo je samo 95-94 za Buckse, no na krilima sjajnog Giannisa Antetokounmpa domaći su susret zaključili serijom 17-4.

Antetokounmpo je ostvario "triple-double" sa 33 koša, 15 skokova i 11 asistencija, dok je Jrue Holiday dodao 22 ubačaja za prvake. Wizardsima nije pomoglo 25 poena i 11 skokova Kylea Kuzme kao ni 20 pogodaka igrača s klupe Montrezla Harrella.

Bucksi su sada peti na Istoku s omjerom pobjeda i poraza 32-21, dok su Wizardsi 12. sa 23-27.

U derbiju večeri lanjski su finalisti Phoenix Sunsi ostvarili 11. pobjedu zaredom svladavši na svom terenu Brooklyn Netse sa 121-111. Sjajnu večer kod domaćih imao je Devin Booker sa 35 koševa, Mikal Bridges je dodao 27, dok je Chris Paul uz 20 ubačaja imao i 14 asistencija. Kod Netsa najučinkovitiji je bio Kyrie Irving sa 26 poena, dok je povratnik u momčad nakon ozljede ruke James Harden dodao 22 uz 10 asistencija.

Phoenix je i dalje uvjerljivo vodeći sastav Zapada i čitave lige sa 41-9, dok je Brooklyn šesti na Istoku sa 29-21.

Zanimljivo je bilo u San Antoniju gdje su Golden State Warriorsi i bez Stephena Curryja te Draymonda Greena uspjeli svladati domaće Spurse sa 124-120. Briljirao je Jordan Poole sa 31 košem uključujući i tricu za 122-120 17 sekundi prije kraja, dok je Dejounte Murray ubacio 27 poena uz po 9 skokova i asistencija za Spurse. No, u posljednjem napadu domaćih tricu za eventualno vodstvo uzeo je Devin Vassell i promašio.

Sedmom pobjedom zaredom Warriorsi su se učvrstili na drugom mjestu Zapada i lige sa 29-13, dok su Spursi 12. sa 19-33.

Chicago Bullsi zadržali su se na vrhu istoka 126-115 domaćom pobjedom protiv posljednje momčadi lige Orlando Magica. DeMar DeRozan je sa 29 poena i 10 skokova bio najbolji kod Bullsa, dok je Wendell Carter ubacio 24 za Magic.

Tagovi: Giannis Antetokounmpo, Devin Booker, Phoenix Suns, Milwaukee Bucks
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE