GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Getafe šokirao Real Madrid, Modrić pogodio okvir gola

Getafe šokirao Real Madrid, Modrić pogodio okvir gola
PRIMERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2022 / 17:13
Autor: SEEbiz / H
GETAFE - Na otvaranju nove španjolske nogometne godine Getafe je šokirao Real Madrid pobijedivši sa 1-0 u susretu 19. kola Primere.

Pogodak odluke zabio je Enes Unal u devetoj minuti susreta. Posljednji poraz u prvenstvu Real je doživio početkom listopada od Espanyola (1-2). Nakon toga je spojio osam pobjeda i dva remija.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić vratio se u sastav "Kraljevskog kluba" nakon što je zbog zaraze koronavirusom boravio u kućnoj izolaciji od 14. do 24. prosinca. Modrić je odigrao cijeli susret, a u 16. minuti je pogodio prečku.

Real je posljednji put izgubio prvu utakmicu na otvaranju godine, 7. siječnja 2007. od Deportivo La Corune (0-2). Dodajmo i kako je ovo bila tek prva pobjeda Getafea protiv Real Madrida u posljednjih 16 međusobnih susreta.

Domaćin je poveo već u devetoj minuti, a pogodak je postigao Enes Unal. Realov stoper Eder Militao se nepotrebno poigravao na rubu kaznenog prostora, Unal mu je oteo loptu te zabio za 1-0, šokiravši "Kraljevski klub" u ranoj fazi susreta. Bio je to šesti pogodak 24-godišnjeg turskog napadača ove sezone.

Real je bio blizu izjednačenja već u 15. minuti, Luka Modrić je sjajno opalio, no David Sorija je odlično reagirao. Samo minutu kasnije ponovo je pucao Modrić. Sorija ovoga puta nije mogao ništa, no ispriječila se prečka.

Do kraja poluvremena priliku za Real imao je i Toni Kroos u 20. minuti, no njemački veznjak nije bio precizan.

Vodeći sastav Primere je u drugom dijelu pojačao pritisak, imao je više od 70 posto posjeda lopte, ali nije uspio probiti domaću obranu.

Najbolju priliku u nastavku imao je Karim Benzema u 68. minuti, no možda i siguran gol glavom je spriječio Cuenca. U 76. minuti odlično je pucao i Casemiro, no Soria je ponovo bio sjajan.

Real će i nakon ovog poraza ostati vodeća momčad Primere, no njegovi konkurenti mogu iskoristiti neočekivani posrtaj "Los Blancosa" i smanjiti zaostatak.

Real vodi sa 46 bodova, Sevilla ima osam bodova manje, ali i dvije utakmice manje, dok je Real Betis treći sa 33 boda i dva susreta manje.

Tagovi: Getafe, Real Madrid, Luka Modrić, Enes Unal
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE