GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gdje bi mogao završiti Leo Messi?

Gdje bi mogao završiti Leo Messi?
TRANSFER GODINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 10:24
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
BARCELONA - Može li Leo Messi bez odštete napustiti Barcelonu? Neupitno je Messi čelnicima poručio da je odlučio napustiti klub te da se po slovu ugovora smatra slobodnim igračem. U klubu tvrde da nije tako, da je tu klauzulu morao aktivirati do 10. lipnja, kako piše u ugovoru.

Međutim, s obzirom na to da je zbog pandemije sezona potrajala sve do 23. kolovoza kada se igralo finale Lige prvaka, Messijev odvjetnički tim tvrdi da klauzula i danas vrijedi te da je Argentinac slobodan igrač. Vidjet ćemo što će reći FIFA, iako na prvu Messi u tom sporu bolje stoji, jer FIFA je još u svibnju donijela odluku da se ova izvanredna sezona produžuje sve do zadnje utakmice, pišu Sportske novosti.

Dio španjolskih medija tvrdi da je Messi ipak spreman na kompromis, da ne želi Barcelonu nakon 20 godina fantastičnog suživota napustiti besplatno, te da će klub dobiti određenu odštetu, samo što ona neće iznositi 700 milijuna eura, koliko piše u ugovoru. Recimo da je možda 150 milijuna nekakva realnost, iznos koji bi Barca mogla dobiti za Messija.

Postoji doduše i medijska verzija po kojoj je Messi odlučio krenuti u obračun s predsjednikom Bartomeuom, kojem će život u Barceloni - ako Messi doista ode - postati nemoguć. Već se sinoć spominjala Bartomeuova ostavka, ali za sada su to tek neslužbene glasine. Iako će pritisak navijača biti ogroman. Opet, veliko je pitanje bi li se Messi predomislio čak i ako Bartomeu odstupi, jer očito je Argentinac isfrustriran svime što se posljednjih godina događalo na Nou Campu.

A gdje bi Messi mogao nastaviti karijeru? Tijekom noći u eter je izašlo nekoliko očekivanih opcija (Man. City, Inter, PSG, Man. United), ali i nekoliko onih potpuno neočekivanih (Beckhamov Inter Miami, Newell's Old Boys). Ako Messi doista želi otići iz Barcelone, onda je logično vjerovati da je već dogovorio novi klub. Pitanje je samo koji...

Manchester City

Znamo da je tamo trener Pep Guardiola, trener s kojim je Messi bio na svom igračkom vrhuncu. Vodio ga je Pep od 2008. do 2012., osvojio je s njim dvije lige prvaka i tri prvenstva Španjolske, da bi u 2012. zabio 91 gol. Što je daleko najviše u povijesti nogometa. Pored Guardiole, City u svojim redovima ima Sergija Agüera, argentinskog centarfora vrlo bliskog Messiju. Katalonski radio tvrdi da su se Messi i Guardiola već čuli i da rade na njegovom dovođenju. City ima i sjajnu momčad sposobnu osvojiti Premiership i Ligu prvaka, što je Messiju iznimno važno, jer ne podnosi poraze. City k tome igra nogomet kakav Messi u Barceloni igra čitav život.

Inter Milano

Nedavno je Massimo Mirabelli, bivši sportski direktor Intera, na Radio Sportivi priznao da je Messi više od sna za Inter. La Gazzetta dello Sport čak je objavila da mu je Inter spreman ponuditi 50 milijuna eura godišnje plaće, te da mu nudi četverogodišnji ugovor. Messijev otac nedavno je kupio vilu u blizini Interovog kampa. Iza Intera stoje vlasnici milijarderi, oni imaju financijsku moć da ostvare takav transfer. No, Inter je u Italiji već godinama daleko iza Juventusa, sada mijenja i trenera Contea, momčad realno nije na vrhunskoj razini, a Messi traži najbolje suigrače, oni samo odlični ga ne zanimaju.

PSG

Njima novac nije nikakav problem, ali jako ih muči financijski fair-play. Kako osloboditi prostor za dovođenje Messija, a zadržati Neymara i Mbappéa? Znamo da su Messi i Neymar veliki prijatelji, da bi Brazilac mogao Mbappéu objasniti kako Messijev dolazak ne bi ugrozio njihove pozicije u momčadi, nego bi ih dapače Messi samo učvrstio i poboljšao. PSG Messiju nudi siguran naslov prvaka Francuske, već je i bez njega stigao do finala Lige prvaka, tako da s tog aspekta Messi ne bi imao problema doći u Pariz. Međutim, financijski fair-play veliki je uteg za planove Parižana.

Manchester United

Njima financijski fair-play ne bi predstavljao nikakav problem, ali United već duže vrijeme ne uspijeva složiti konkurentnu momčad, dosta luta u izboru trenera, a Messiju se to sigurno ne dopada. Previše nogometnih neizvjesnosti donosi mu odlazak u United, a zbog toga je odlučio napustiti Barcelonu.

Inter Miami

Ako se romansa između Barçe i Lionela Messija zaista završi, moguće je da Messi odluči i završiti s europskom karijerom. Argentinac ima 33 godine, možda se više okrene nogometnom užitku, a MLS je za takvo što idealan izbor. Prije nekoliko mjeseci David Beckham je kao vlasnik Intera iz Miamija krenuo je u lov na najveća nogometna imena, spominjalo se da je Messi u planu za lipanj 2021. Može li se to malo ubrzati? Ne zvuči baš realno...

Newell's Old Boys

Newell Old Boys klub je u kojem je Messi napravio prve nogometne korake. Nekoliko je puta javno rekao da bi volio karijeru završiti u svom klubu, u svom gradu. Zvuči jako lijepo, ali to bi značilo da se Messi odriče barem još 400 milijuna eura, koje bi dobio što kroz ugovor s klubom, što kroz ugovore sa sponzorima ostane li na tržišnoj sceni. Što maleni klub iz Argentine nikako nije...

PROGNOZA

Manchester City i Pep Guardiola u ovom trenutku izgledaju kao najbolja oklada za Messijev novi klub. Imaju sjajnu momčad s kojom Messi može napasti sve trofeje, mogu riješiti problem financijskog fair-playa, tamo je Messijev prijatelj Aguero i iznad svega tamo je Guardiola, trener koji ga je na neki način stvorio i kod kojeg je Messi igrao najbolji nogomet karijere...

Tagovi: Lionel Messi, Barcelona, Manchester City, Inter, Inter Miami, Pep Guardiola, Paris SG
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE