GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gaudenzi i dalje optimističan što se tiče teniske sezone 2020.

Gaudenzi i dalje optimističan što se tiče teniske sezone 2020.
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2020 / 19:58
Autor: SEEbiz / H
RIM - Unatoč mogućnosti da će cijela teniska sezona 2020. biti prekinuta zbog pandemije koronavirusa, predsjednik Udruge profesionalnih igrača (ATP) Andrea Gaudenzi i dalje je optimističan.

Kako je kazao u interviewu za agenciju Reuters to se riješava postupno i trenutno je nemoguće razgovarati o ome što će biti u sljedećih šest mjeseci.

Sezona profesionalnih teniskih turnira prekinuta je početkom ožujka i sigurno se neće nastaviti do 13. srpnja. Wimbledon je otkazan, Roland Garros je odgođen za rujan, a US Open, koji bi u New Yorku trebao početi krajem kolovoza, pod velikim je upitnikom.

Mnogi tenisači, među kojima je i osvajač 19 grand slam turnira Rafael Nadal, uvjereni su da 2020. turniri širom svijeta nisu realni, uglavnom zbog dugih zračnih putovanja.

"Bilo bi nerazumno otkazati sve turnire do kraja godine. Nitko ne zna što će se dogoditi. Optimistično razmišljamo i pripremamo različite scenarije. Očito je da postoji niz opcija, kao što je igranje bez gledatelja, a imamo i problem kako se nositi s ograničenjima na putovanjima. Ali nismo do sada donosili te odluke jer su sve to hipotetski scenariji", kazao je Gaudenzi.

Vodstvo ATP-a postavilo je nekoliko vremenskih okvira u kojima će odlučivati o nastavku sezone. Do 15. svibnja želi donijeti odluku što će bti s turnirima nakon 13. srpnja, a početkom lipnja ATP će dati smjernice za turnire u kolovozu.

"Naš najveći problem su putovanja zrakoplovom i činjenica da svaka zemlja drugačije riješava problem koronavirusa. Situacija u Australiji je potpuno drugačija nego na primjer u Velikoj Britaniji. U Švedskoj se stvari rješavaju malo drugačije", dodao je 46-godišnji Talijan, koji je na čelo ATP-a došao u siječnju ove godine.

Tagovi: Andrea Gaudenzi, Udruga profesionalnih igrača, ATP, tenis, Roland Garros, Wimbledon, Rafael Nadal, Novak Đoković
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE