GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuski rukometaši osvojili zlato

Francuski rukometaši osvojili zlato
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2021 / 15:50
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Francuska je u reprizi finala iz Rija pobijedila Dansku 25:23 i naslov olimpijskog pobjednika osvojila u dramatičnoj završnici.

Ovo je treće zlato za Francuze s posljednjih četiriju Olimpijskih igara, najbolji su bili i u Pekingu 2008. te Londonu 2012., dok su u Riju 2016. bili srebrni.

Danci su, pak, osvojili svoje drugo olimpijsko odličje u povijesti.

Francuska je već u prvom poluvremenu ostvarila prednost od četiri razlike (14:10) te ju je održavala u prvoj polovini drugog poluvremena. No Danci su se serijom 5:1 približili na 22:21 desetak minuta prije kraja te se ušlo u neizvjesnu završnicu. Francuska je čuvala gol do dva prednosti, no Danska je imala napad kod 24:23 u posljednjoj minuti. Na njezinu žalost, Gidsel je 15 sekundi prije kraja pogriješio i izgubio loptu, a Fabregas je potom pogodio prazan gol za konačnih 25:23.

Najefikasniji u sastavu Francuske bio je Nedim Remili s pet golova, dok je Mikkel Hansen bio strijelac devet pogodaka za Dansku.

Ranije u subotu broncu je osvojila Španjolska pobjedom protiv Egipta 33:31.

Tagovi: Francuska, francuski rukometaši, Nedim Remili, Nikola Karabatić, Mikkel Hansen
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE