GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuska pobijedila Hrvatsku

Francuska pobijedila Hrvatsku
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2020 / 23:13
Autor: SEEbiz / Večernji list
PARIZ - U utakmici drugog kola elitnog razreda Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je na stadionu Stade de France izgubila od Francuske s 4:2 (2:1), dakle identičnim rezultatom kao i u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Tako je upisala i drugi poraz u skupini nakon što je u petak poražena u Portugalu s 4:1. Za Hrvatsku su strijelci bili Dejan Lovren (16) i Josip Brekalo (55), a za Francusku Antoine Griezmann (43), Dominik Livaković (45+1, ag), Dayot Upamecano (65) i Olivier Giroud (75pen). U reprizi finala Svjetskoga prvenstva Francuska je s 4:1 pobijedila Vatrene, a osim istog ishoda utakmice, Francuzi su golove postigli iz penala nakon igranja rukom, autogola... Hrabra igra Hrvatske nije nagrađena na Stade de Franceu, svjetski prvaci su se opet pokazali iznimno ubojitim kada igraju protiv Hrvatske, no u spektakularnoj utakmici Dalićevi izabranici su pokazali da su ravnopravan suparnik i bitno su popravili dojam iz Portugala prije tri dana.

Prema najavama izbornik Zlatko Dalić je promijenio pola momčadi u odnosu na utakmicu s Portugalom, a na Stade de France su sraz započeli novi braniči Melnjak, Uremović i Ćaleta-Car, te Perišić i Brozović. Francuzi su također dosta mijenjali, a svjetski prvaci su u ponedjeljak ostali bez koronavirusom zaraženog Mbappea. Hrvatska je utakmicu otvorila na posve drugačiji način za razliku od one u Portu. Agresivna, koncentrirana i rastrčana Hrvatska u 43 minute prvog dijela je posve nadigrala svjetske prvake, no onda u samoj završnici primila dva jeftina gola.

Hrabar pristup Vatrenih nagrađen je vodstvom u 16. minuti. Nakon kornera Lovren je okrenuo Hernandeza i snažnim udarcem s desetak metara iskosa probio Lorisa. I nakon vodstva Hrvatska je bila bolja momčad, nadigrala je Francuze i opasno prijetila da postigne i drugi gol. U 33. minuti Kramarić je olako izgubio loptu, uslijedila je kontra, ali udarac Griezmanna brani Livaković. U 43. minuti Francuzi su izjednačili malonogometnom akcijom Ben Jedera, Martiala i Griezmann, koji lako s pet metara pogađa mrežu. Nažalost, dvije minute kasnije uslijedio je novi gol Francuza - Ben Jedder je milimetarski proigrao Martiala koji uspijeva u padu nekako zahvatiti loptu i pogađa vratnicu, a lopta potom od Livakovićevih leđa ulazi u gol.

U 55. minuti Kovačić šalje preciznu dubinsku loptu prema Brekalu, koji okružen trojicom Francuza pogađa vrata za 2:2. U 65. minuti nakon kornera Francuza zaspala je cijela naša obrana, a Upamecano potpuno neometan s pet metara glavom postiže gol. Livaković u 72. minuti brani udarac Martiala, no u 76. minuti sudac Hategan svira najstrožu kaznu zbog igranja rukom Brozovića, a s bijele točke je siguran Giroud. U 89. minuti Vlašić s 18 metara pogađa vratnicu u posljednjoj šansi na utakmici. Hrvatska tako niti u sedmom pokušaju nije uspjela slaviti protiv Francuske. Bio je to naš peti poraz uz dva neodlučena susreta i gol-razliku 7:17.

U drugom susretu iz ove skupine Portugal je kao gost pobijedio Švedsku sa 2:0, a oba gola zabio je Cristiano Ronaldo (45, 72). Napadač Juventusa je tako stigao do brojke od 101 pogotka za nacionalnu vrstu. Domaćin je od 44. minute igrao bez isključenog Gustava Svenssona.

Idući nastup Hrvatska će imati 11. listopada u Zagrebu protiv Švedske, a tri dana kasnije na stadionu Maksimir gostovat će i Francuska.

Tagovi: Francuska, Antoinne Griezmann, Dejan Lovren, Josip Brekalo, Dominik Livaković, Dayot Upamecano, Olivier Giroud
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE