GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuska i Australija u osmini finala

Francuska i Australija u osmini finala
SP U KATARU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2022 / 18:46
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Uz nogometaše Francuske, koji su osminu finala svjetskog prvenstva izborili već nakon drugog kola, iz skupine D se među 16 najboljih reprezentacija plasirala se i Australija.

U izravnom dvoboju za osminu finala, u Al Wakrahu, Australija je s minimalnih 1-0 svladala Dansku. Nakon što je na početku ogleda odbila sve danske napade Australija je od drugog poluvremena bila sve bolja, a pogodak odluke dao je Mathew Leckie u 60. minuti.

Na kraju je Australija završila kao druga s istim brojem bodova kao Francuska. Naime, Tunis je s 1-0 pobijedio aktualne svjetske prvake, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala. Wahbi Khazri je u 58. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, ali Tunis je s četiri boda završio kao treći. Bitno promijenjena momčad Francuske je izjednačila golom Antoine Greizmanna u 98. minuti, ali je pogodak poništen.

U osmini finala Francuska će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine C, dok će Australija igrati protiv pobjednika te skupine. Inače, u skupini C je sve otvoreno prije posljednjeg kola koje se igra u srijedu od 20 sati. Za prvu poziciju konkuriraju Poljska, Argentina i Saudijska Arabija, dok Meksiko još može biti drugi.

Tagovi: Australija, SP u Kataru, Francuska
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE