GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FourFourTwo: Modrić među stotinu najboljih nogometaša u povijesti

FourFourTwo: Modrić među stotinu najboljih nogometaša u povijesti
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2022 / 09:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB _ Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i član Real Madrida Luka Modrić našao se na popisu stotinu najboljih nogometaša u povijesti nogometa prema izboru britanskog časopisa "FourFourTwo", dok listu predvodi Argentinac Lionel Messi, nogometaš francuskog PSG-a.

Modrić se našao na 79. mjestu ove liste, a "FourFourTwo" za njega piše: "Vječan, nepokolebljiv i jedan od najgracioznijih nogometaša svoje - ili bilo koje druge - generacije, malo tko je sumnjao hoće li Luka Modrić uspjeti kada je tek stigao u engleski nogomet. Kako su bili u krivu. Sitne figure, Hrvat je postao tih, ali smrtonosan, sposoban otvoriti obranu dodavanjem ili driblingom. Modrić je bio sastavni dio Realovog trostrukog osvajanja Lige prvaka i uspona Hrvatske kao svjetske sile, dok je kao 30-godišnjak bljesnuo u Rusiji 2018., osvojivši Zlatnu loptu i vodeći svoju naciju do prvog finala u povijesti."

Ispred njega je Mađar Florian Albert, a iza Francuz Just Fontaine.

Novinari magazina navode da su glavni kriteriji za ovaj izbor bili nogometno znanje, snaga na terenu, osvojeni trofeji te utjecaj na nogomet u svijetu.

Messi je prvi na listi, a slijedi ga bivši argentinski reprezentativac Diego Armando Maradona.

"FourFourTwo" piše o Messiju: "Količina njegovih golova blijeda je u usporedbi s njihovom ljepotom. Gol mjeseca možda čak neće ući među njegovih 20 najboljih, bilo da se radi o samostalnom trčanju, slobodnom udarcu sa zavoja, drskom lobu, završnici udarca u golfu ili gromovitom projektilu".

Na trećem mjestu najboljih stotinu u povijesti našao se Brazilac Pele, četvrti je Portugalac Cristiano Ronaldo, peti Francuz Zinedine Zidane, a među deset najboljih je i Nizozemac Johan Cruyff, Sjeverni Irac George Best, Nijemac Franz Beckenbauer, Mađar Ferenc Puskas i Brazilac Ronaldo.

Tagovi: FourFourTwo, Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Pele, Lionel Messi, Diego Armando Maradona
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE