GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Firmino zabio za prvo mjesto Liverpoola

Firmino zabio za prvo mjesto Liverpoola
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2020 / 23:08
Autor: SEEbiz / Index.hr
LIVERPOOL - Liverpool je na Anfieldu pobijedio Tottenham Hotspur 2:1 u novom okršaju Jürgena Kloppa i Josea Mourinha. Ovom pobjedom Liverpool je preuzeo vrh Premiershipa.

Mourinho je s Tottenhamom nakon 12 odigranih kola imao 25 bodova, koliko i Liverpool, ali je zbog bolje gol-razlike utakmicu dočekao na prvom mjestu. Liverpool je slavio i preuzeo vrh.

Liverpool je utakmicu otvorio puno bolje od Tottenhama. Već u prvoj minuti su Kloppovi igrači uspjeli doći pred gol Tottenhama.

Domaćin je došao do kornera nakon kojeg je prijetio Jordan Henderson, ali njegov udarac otišao je visoko preko gola. Ipak, iz tog napada se dao naslutiti ritam u kojem će se igrati ostatak poluvremena.

U 11. minuti vidjeli smo prvu veliku priliku na utakmici. Robertson je s velike udaljenosti ubacio loptu u kazneni prostor i na drugoj stativi pronašao Firmina koji je glavom pucao po golu, ali je Lloris spektakularnom paradom obranio taj pokušaj i uhvatio loptu.

Utakmica je mirovala sljedećih deset minuta uz puno izgubljenih lopti s obje strane, a onda je Robertson ponovno stvorio veliku priliku za Liverpool.

Bek Liverpoola je probio desnu stranu obrane Tottenhama i odigrao povratnu u sredinu kaznenog prostora, a ondje je čekao Salah u čijem udarcu nije bilo snage pa ga je Lloris lako zaustavio.

Šest minuta kasnije vidjeli smo prvi gol na susretu koji je došao kao svojevrsna nagrada za dominaciju Liverpoola u prvih pola sata igre.

Nakon duge akcije Liverpoola do lopte je na 15-ak metara od gola došao Mohamed Salah koji je opalio, Lloris je krenuo u dobru stranu, ali lopta se odbila od noge Alderweirelda i završila u suprotnoj strani gola Tottenhama.

Dvije minute nakon gola Tottenham je zamalo poklonio drugi gol Liverpoolu. Aurier je izgubio loptu u svom kaznenom prostoru, a do nje je došao Curtis Jones. Pucao je slabo pa je udarac lako uhvatio Lloris.

U 33. minuti smo vidjeli kulminaciju ludog poluvremena kada je Son zabio gol koji nije viđen u prijenosu jer je išla snimka događaja na drugoj strani terena, a za to vrijeme sijevnula je kontra Tottenhama.

Sijevnula je kontra Tottenhama i lopta je otišla iz vezne linije Tottenhama do Sona koji je zabio za 1:1 i vratio svoj tim u igru. Bila je to jedina prava prilika Tottenhama koji je u prvom dijelu imao samo 20% vremena loptu u nogama i s tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

Odmah nakon 30 sekundi drugog dijela u prilici se našao Tottenham. Povratna lopta prema obrani je preletjela Williamsa, a Bergwijn je ukrao loptu i izašao pred Alissona, ali je njegov udarac otišao malo pored gola.

U 50. minuti ponovno je prijetio Tottenham. Alisson je izbio loptu u noge Kaneu koji je bio na 35 do 40 metara od gola Liverpoola i odmah je opalio, ali golman Liverpoola se vratio i izbio loptu u korner.

Nedugo nakon toga vidjeli smo nove dvije prilike Tottenhama. Prvo je Son progurao loptu za Bergwijna iza obrane Liverpoola, a Nizozemac je pobjegao u situaciju jedan na jedan s Alissonom i pogodio stativu.

Minutu kasnije, nakon kornera Tottenhama do lopte je došao Kane koji je umjesto gola pogodio tlo pred golom, a lopta je onda preskočila gol i nije ušla u mrežu.

Utakmica je onda mirovala do 73. minute kad je Liverpool imao novu priliku za vodstvo. Mane je pobjegao obrani Tottenhama i izbio pred Llorisa, snažno je opalio po golu, ali pogodio je gredu.

Nakon te šanse vidjeli smo još nekoliko prilika s jedne i druge strane, ali nijedna nije bila ni blizu opasna sve do 90. minute i gola Firmina koji je nakon kornera bio najviši i glavom je zabio za zaključak susreta.

Tagovi: Firmino, Liverpool, Son Heung-min, Tottenham, Mohamed Salah
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE