GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film "Slatko od Ništa" najgledaniji na streaming servisu MUBI

Film
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2020 / 15:33
Autor: najgledaniji na streaming servisu MUBI
ZAGREB - Manjinska hrvatska koprodukcija "Slatko od Ništa" u režiji Borisa Mitića, najgledaniji je dokumentarni film prošle godine na vodećoj svjetskoj online platformi za arthouse filmove MUBI.

Film srpskog redatelja sa zagrebačkom adresom, koji se opisuje kao "satirična dokumentarna parabola u kojoj Ništa vraća Sve na svoje mjesto", snimalo je 62 snimatelja tijekom osam godina u 70 zemalja.

Narator filma je Ništa (Iggy Pop), kojem se smučilo naše nerazumijevanje, te se u stihovima obraća gledateljima prvi i posljednji put. Njegove pustolovine ilustriraju 'dokumentarni kadrovi Ničega', uz originalnu glazbu britanskog benda The Tiger Lilliesa i majstora kabarea Pascal Comelade.

Scenarij, čiji je razvoj podržao HAVC, istraživan je kroz 20.000 stranica raznovrsne bibliografije, a obiluje snimkama koje je autor naručio od desetaka kolega iz cijelog svijeta, među kojima su Cesar Charlone, Jorgen Leth, Michael Glawogger.
Po autorovim riječima, cilj je bio iskoristiti svježinu pogleda i komplementarnost što više različitih autora i kultura, kako bi se približili nekom univerzalnijem dojmu Ničega.

Mitić, festivalski uspješan s filmovima "Pretty Dyana" (2003.) i "Doviđenja, kako ste" (2009.) sada razvija novi dokumentarni projekt, "A šta sad, a šta tad?", koji će biti snimljen u jednom pokretnom 90-minutnom kadru s nizom specijalnih efekata, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar, koji je podržao razvoj i tog scenarija.

Tagovi: Slatko od Ništa, Boris Mitić, Iggy Pop
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE