GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIFPRO upozorava na povećano kršenje ugovora

FIFPRO upozorava na povećano kršenje ugovora
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 08:43
Autor: SEEbiz / H
ZUERICH - Globalni sindikat nogometnih igrača FIFPRO upozorio je nogometaše na rizike potpisivanja ugovora za klubove u Kini, Turskoj, Grčkoj i nekoliko drugih zemalja zbog "sustavnog i raširenog kršenja ugovora".

Kineski nogometni savez rekao je u travnju da će klubovi koji ne podmire sve zaostale plaće do 31. prosinca biti izbačeni iz lige, a Chongqing Liangjiang Athletic posljednja je momčad koja je propala zbog rastućih dugova.

Igrači Chongqinga podijelili su otvoreno pismo na društvenim mrežama u svibnju rekavši da nisu plaćeni.

FIFPRO je rekao da je neisplata plaća također stalni problem za igrače u Alžiru, Saudijskoj Arabiji, Rumunjskoj i Turskoj, dok drugoligaški klubovi u Grčkoj često prestaju s radom bez plaćanja dugova. U istraživanju koje je u prosincu objavio grčki sindikat igrača (PSAP) pokazala su da klubovi u toj zemlji duguju više od 25 milijuna eura neisplaćenih plaća.

"U zadnje dvije godine, Grčka je bila zemlja s najvećim brojem igrača koji traže dio svojih neisplaćenih plaća iz FIFA-inog fonda za zaštitu igrača. Povećan broj klubova u Rumunjskoj koji ulaze u stečajne postupke i dalje ima ozbiljne posljedice za igrače, gurajući ih u beskrajne stečajne postupke s malim ili nikakvim izgledima za dobivanje bilo kakve naknade".

FIFPRO je također rekao da je zabrinut zbog sve većeg broja stranih igrača blokiranih u Libiji jer klubovi koji ih zapošljavaju "odbijaju dati relevantnu dokumentaciju za odlazak".

Tagovi: FIFPRO, nogometni ugovori, nogometni transferi
PROČITAJ I OVO
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
Dalić: Doći će do promjena na popisu
IZBORNIK
Dalić: Doći će do promjena na popisu
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu u sklopu priprema za nadolazeći ACUD Cup koji će se igrati u Kairu.
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
HAJDUK
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
SPLIT - Poraz Hajduka od Lokomotive bi izgleda mogla biti kap koja je prelila čašu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE