GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fenomenalni Butler produžio sezonu Miamija

Fenomenalni Butler produžio sezonu Miamija
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2022 / 08:30
Autor: SEEbiz / H
BOSTON - Košarkaši Miami Heata 111-103 pobjedom na gostovanju protiv Boston Celticsa poravnali su omjer u pobjedama u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige na 3-3 te izborili odlučujuću sedmu utakmicu na svom parketu.

Briljirao je u sastavu Heata Jimmy Butler koji je suočen s eliminacijom svoje momčadi postigao 47 koševa, od čega sedam u posljednje dvije minute u koje se ušlo s rezultatom 99-99. Kod tog rezultata je Jaylen Brown promašio oba slobodna bacanja kojima je mogao dovesti Celticse u vodstvo, da bi zatim Butler pogodio uz prekršaj Ala Horforda te doveo Miami u vodstvo 102-99.

P.J. Tucker potom je pogodio tri od četiri slobodna bacanja za 105-99, a nakon koša Jaysona Tatuma za 105-101 ponovno je na scenu stupio Butler i košem iz okreta s istekom napada povisio na 107-101 43 sekune prije kraja utakmice. Posljednju priliku za domaće protratio je Jaylen Brown koji je kod vodstva Heata 107-103 napravio prekršaj u napadu u pokušaju ulaska pod obruč 12 sekundi prije kraja.

Butler i Gabe Vincent su s linije slobodnih bacanja u završnici postavili konačni rezultat.

Miami je konrolirao rezultat gotovo čitavim tijekom susreta, dvije minute prije kraja treće četvrtine imao je i najveću prednost od 13 razlike (79-66), ali tada se u sastavu Celticsa ukazao Derrick White, koji je 16 od svoja 22 koša postigao u razdoblju od devet minuta tijekom kojih je Boston minus 13 pretvorio u plus tri (97-94) 4:48 minuta prije kraja i doveo ga na prag prolaska. Ipak, Butler je u završnici odlučio kako još nije vrijeme za kraj sezone Heata.

Butler je uz 47 koševa sakupio i 9 skokova te 8 asistencija, dok je napokon odličnu utakmicu za Miami odigrao i Kyle Lowry sa 18 ubačaja i 10 asistencija.

Kod Bostona najbolji je bio Tatum sa 30 pogodaka, 9 skokova i 8 asistencija, White je ulaskom s klupe dodao 22, dok je Brown 18 od svojih 20 poena postigao u prvom poluvremenu.

Zanimljivo, četiri od šest dosadašnjih utakmica u ovoj seriji dobile su gostujuće momčadi, a odlučujuća sedma utakmica igrat će se u Miamiju u noći s nedjelje na ponedjeljak. Pobjednik će se u velikom finalu suprotstaviti Golden State Warriorsima koji su u finalu Zapada sa 4-1 izbacili Dallas Maverickse.

Miami je u razdoblju od 2011. do 2020. godine nastupio u pet finala i osvojio dva naslova (2012, 2013), dok Boston traži svoj prvi plasman u finale nakon 2010. godine, a prvi naslov nakon 2008.

Tagovi: Jimmy Butler, Miami Heat, Gabe Vincent, Jaylen Brown, Jayson Tatum, Erik Spoelstra, Udonis Haslem
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE