GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Federer planira nastup na OI u Tokiju, ako koljeno izdrži

Federer planira nastup na OI u Tokiju, ako koljeno izdrži
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2021 / 22:14
Autor: SEEbiz / H
BERN - Švicarska teniska legenda, 39-godišnji Roger Federer u srijedu će na ATP turniru u Dohi odigrati svoj prvi službeni meč nakon više od godinu dana, a suparnik će mu biti Britanac Daniel Evans.

Od prošlogodišnjeg poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena do ponovnog izlaska na teren u meču za ATP bodove, Švicarac je prošao dva operativna zahvata na koljenu i naporno radio na svojoj fizičkoj pripremi kako bi povratak na teren dočekao spreman i konkurentan za najveće trofeje.

S obzirom na probleme s koljenom i dugotrajnu stanku, Federer pažljivo bira turnire. No, jedan od onih koje ne misli propustiti je olimpijski turniru u Tokiju, gdje će pokušati osvojiti još jednu pojedinačnu medalju, onu zlatnu koja mu nedostaje u kolekciji.

"Sudjelovanje na Olimpijskim igrama je dio mog plana, iako su moji glavni ciljevi postavljeni od danas do Wimbledona, turnira koji će prethoditi onom olimpijskom. Nadam se da ću do tada biti potpuno spreman i da će pitanja o mom koljenu prestati", izjavio je Federer za televizijsku postaju BeIN Sports.

"Olimpijske igre su važan cilj. Nažalost, propustio sam Igre u Riju zbog ozljede lijevog koljena. Nadam se da ću se vratiti u Tokiju", dodao je Federer koji je još 2000. u Sydneyju poražen u pojedinačnom dvoboju za brončano odličje, sa Stanom Wawrinkom 2008. u Pekingu osvojio zlato u paru, a 2012. izgubio olimpijsko finale od Andyja Murrayja na wimbledonskoj travi.

Dok se Federer oporavljao od zahvata na koljenu njegovi najveći konkurenti Novak Đoković i Rafael Nadal u tom su vremenu iskoristili priliku kako bi izjednačili ili srušili neke Švicarčeve rekorde. Tako je Novak Đoković u ponedjeljak proslavio svoj 311. tjedan na 'broju 1' pojedinačne ATP ljestvice, čime je potisnuo Federera s vrha te liste, dok je Rafa Nadal 13. trijumfom u Roland Garrosu došao do Grand Slam trofeja broj 20 i izjednačio se s Rogerom. Đoković nakon novog, devetog trijumfa na Australian Openu, ima samo dva pehara manje od dvojice surekordera.

Nova generacija je uspjela otrgnuti samo komadiće, pehare na ATP Finalu i ponekom Mastersu 1000, ali među Grand Slam pobjednike se ugurao samo Dominic Thiem trijumfom na prošlogodišnjem US Openu, gdje je Đoković bio diskvalificiran, a Nadal odlučio preskočiti "život u karanteni u New Yorku".

"Problem nove generacije je što smo Novak, Rafa i ja uvijek bili tu. Netko od njih je mogao pobijediti mene, ali bi onda izgubio od Novaka, ili bi pobijedio Novaka, ali ne bi i Rafu, ili bi svladao Rafu, a izgubio od mene", objasnio je Federer problem tenisača koji će profitirati tek kad se "veliki trojac" počne osipati.

"Mislim da će velika promjena nastati za tri godine. No, znam i da ćemo Rafa, Novak i ja pokušati što duže ostati brzi i povećati broj naših naslova", poručio je Federer.

Tagovi: Roger Federer, Daniel Evans, Novak Đoković, Rafael Nadal, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
Ante Budimir slomio tri rebra
OZLJEDA
Ante Budimir slomio tri rebra
PAMPLONA - Ante Budimir (32) je u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE