GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fantastični Dončić doveo Dallas na prag senzacije

Fantastični Dončić doveo Dallas na prag senzacije
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2021 / 08:06
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Luka Dončić šutirao je više nego ikad u karijeri, ali isplatilo se. Zabio je 42 poena i odveo Dallas Maverickse do pobjede 105:100 i vodstva 3:2 protiv favoriziranih LA Clippersa.

Svih pet utakmica u seriji dobili su gosti. Nakon što su Mavsi u Los Angelesu poveli 2:0, Clippersi su odgovorili s dvije pobjede u Dallasu, ali sad su opet ispustili prednost domaćeg terena.

Dončić je na putu do 42 poena, dva manje od rekorda karijere postavljenog u trećoj utakmici, stigao uz šut 17/37, šutnuvši pet lopti više nego i u jednoj NBA utakmici dosad. Trice je gađao 6/12, slobodna bacanja 2/3, a imao je i 14 asistencija, osam skokova, jednu osvojenu i četiri izgubljene lopte. Uz njega je u momčadi Dallasa dvoznamenkast bio samo Tim Hardaway Jr. s 20 poena. Od 37 ubačaja Dallasa iz igre Dončić je koševima i asistencijama odgovoran za čak 31.

Jedna od četiri spomenute Dončićeve izgubljene lopte mogla je na kraju koštati Clipperse. Terence Mann ukrao mu je loptu pri vodstvu Dallasa jednim poenom razlike 18 sekundi prije kraja, no umjesto da se oslone na zvijezde poput Kawhija Leonarda ili Paula Georgea te odigraju smisleni napad za pobjedu, Clippersi su pokušali riješiti susret preko francuskog veterana Nicolasa Batuma, koji je treću utakmicu zaredom glumio startnog centra umjesto Ivice Zupca.

Nakon Batumovog promašaja Hardaway je pospremio dva bacanja, a Leonard promašio tricu za produžetak.

George je bio prvi strijelac Clippersa s 23 poena i 10 skokova, a Leonard i Reggie Jackson zabili su po 20. Ivica Zubac treću utakmicu zaredom počeo je na klupi, ali je igrao više nego u prethodne dvije te za 20 minuta postigao šest poena (šut 2/2, slobodna bacanja 2/3), uhvatio čak 11 skokova i imao jednu blokadu.

U StatMuseu su izvukli podatak da su Clippersi izgubili sve tri utakmice u seriji u kojima je Zubac igrao više od 18 minuta.

Istovremeno, objavili su da je Luka Dončić nakon ove utakmice prosjek karijere u play-offu podigao na 32.8 poena, a na razini cijele karijere veći je imao samo Michael Jordan (33.4).

Clippersi su uz LA Lakerse bili glavni favoriti na Zapadu, iako su imali status tek četvrtog i sedmog nositelja, no oba rivala iz Los Angelesa već u prvom krugu su na rubu eliminacije. Lakersi gube 3:2 protiv Phoenixa i večeras igraju za produljenje sezone, dok će Clippersi isti zadatak imati u noći s petka na subotu.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Michael Jordan, Paul George, Ivica Zubac, Tim Hardaway Jr
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE