GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europske nogometne klubove očekuje 4 milijarde eura gubitka

Europske nogometne klubove očekuje 4 milijarde eura gubitka
NOGOMET I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 16:25
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Europski nogometni klubovi očekuju da će tijekom ove i iduće godine izgubiti ukupno četiri milijarde eura zbog pandemije koronavirusa, tvrdi Europsko udruženje klubova (ECA).

ECA u svojoj studiji procenjuje da će klubovi iz 55 europskih zemalja ove sezone imati gubitak od 1.6 milijardi eura, a 2.4 milijarde eura će iznositi gubitak u sezoni 2020/2021, s tim da u studiji nisu uključene zarade od prijelaza.

"Rezultati pokazuju da je financijski uticaj koronavuirusa na europske klubove već u ovom trenutku svojevrsni seizmički šok. Nažalost, taj šok će se nastaviti i sljedeće sezone, pa će ovo biti prava egzistencijalna kriza za nogomet", kazao je izvršni direktor ECA-e Charley Marshall.

Zbog pandemije je jako pala vrijednost samih igrača i klubova, a igranje utakmica pred praznim tribinama je dodatno ugrozilo zaradu klubova. U 10 liga koje je obuhvatilo istraživanje ECA, uključujuči i pet najbogatijih - Engleska, Francuska, Njemačka, Italija i Španjolska, klubovi se ove sezone suočavaju s gubitkom od 400 milijuna eura od neprodanih ulaznica, a taj će iznos biti triput veći naredne sezone, ukoliko se utakmice budu igrale bez gledatelja.

Također, predviđa se i veliki pad plaća samih igrača, a predstojeći prijelazni rok pružit će pravu sliku koliko je nogomet pogođen pandemijom.

FIFA je izdvojila stotine milijuna dolara iz svojih financijskih pričuva za bespovratne i beskamatne zajmove svojim nacionalnim savezima, koje mogu ta sredstva uložiti u klubove.

Tagovi: vrijednost nogometnih klubova, Europsko udruženje klubova, Bundesliga, Serie A, La Liga, Premiership
PROČITAJ I OVO
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE