GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EuroBasket: Finale Francuska - Španjolska

EuroBasket: Finale Francuska - Španjolska
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2022 / 22:37
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - U finalu ovogodišnjeg EuroBasketa košarkaša u Berlinu igrat će Francuska i Španjolska, nakon što su Francuzi u prvom polufinalu pregazili Poljake sa 95-54 (15-9, 19-9, 30-18, 31-18) Španjolci su u drugom svladali domaćine Nijemce sa 96-91 (27-24, 19-27, 19-20, 31-20).

Za razliku od prve utakmice koja je protekla u potpunoj dominaciji Francuske, drugi polufinale donio je nekoliko preokreta da bi završnicu daleko bolje odigrala Španjolska i stigla do velike pobjede.

Španjolci su bolje i krenuli u susretu, u drugoj četvrtini stekli devet poena prednosti samo da bi Nijemci s nekoliko uzastopnih trica ostvarili seriju 14-0 kojom su otišli s vodstvom 51-56 na odmor.

Španjolska je zahvaljujući Lorenzu Brownu odmah na početku treće četvrtine ostvarila novi preokret i stiga do prednosti 61-57 samo da bi Njemačka napravila novu 14-0 seriju i pred kraj te dionice igre stigla do najveće prednosti na utakmici od 71-61.

Ipak, ključnom se pokazala španjolska serija 13-0 sredinom četvrte četvrtine kojom je zaostatak 70-77 pretvoren u vodstvo 83-77. U posljednjoj minuti Španjolci su preciznim izvođenjem slobodnih bacanja uspjeli sačuvati prednost i osigurati sedmu uzastopnu medalju s europskih prvenstava.

Lorenzo Brown je sa 29 koševa predvodio Španjolsku, Willy Hernangomez je dodao 16, a Juancho Hernangomez 13, dok Njemačkoj nije bilo dovoljno 30 ubačaja Dennisa Schroedera, koji je "nestao" u posljednjoj četvrtini, te po 15 poena Franza Wagnera i Andreasa Obsta.

Španjolska serija krenula je srebrom 2007. godine, uslijedila su tri zlata (2009, 2011, 2015) i dvije bronce (2013, 2017). Svoj četvrti naslov pokušat će osvojiti protiv Francuske, reprezentacije protiv koje su igrali u finalu i 2011. godine. Francuska će pak u nedjelju imati priliku osvojiti svoj drugi naslov europskog prvaka, jedini dosadašnji je osvojila 2013. godine.

Njemačka tako neće uspjeti ponoviti uspjeh iz 1993. godine kada je posljendji put bila domaćin i kada je osvojila svoj jedini dosadašnji naslov europskog prvaka. Usto još ima i srebro iz 2005. Priliku za prvu broncu imat će u nedjelju kada će igrati za treće mjesto protiv Poljske koja je dosada osvojila tri bronce na EP, a posljednju još 1967. godine.

Tagovi: Lorenzo Brown, Willy Hernangomez, Juancho Hernangomez, Dennis Schroeder
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE