GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Euro bi se mogao igrati pred gledateljima

Euro bi se mogao igrati pred gledateljima
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 14:32
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Europsko prvenstvo moglo bi se igrati pred gledateljima, barem utakmice koje će se igrati u Velikoj Britaniji, pišu engleski mediji.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je jučer da je vrlo optimističan da će se sve restrikcije vezane za covid-19 ukinuti do 21. lipnja, što automatski znači da će biti dozvoljena masovna okupljanja. Britanci namjeravaju održati zadnje kolo Premiershipa pred najmanje 10.000 gledatelja na svakom stadionu, a mjere bi se iz tjedna u tjedan trebale ublažavati.

"Ključna za ublažavanje mjera bit će vladina aplikacija za praćenje širenja covida-19 koju je do sad skinulo više od 20 milijuna građana. Lakim uvidom u nju vidjet će se tko je cijepljen, a tko nije i tako će se moći puštati gledatelje na okupljanja. Utvrde li vladini stručnjaci, koji rade na tome kako bi se aplikacija najbolje mogla iskoristiti u ove svrhe, Britaniju čekaju ljeto i jesen prepuni sporta", piše Daily Mail.

Europsko prvenstvo trajat će od 11. lipnja do 11. srpnja, a Uefa je prošlog tjedna odbila opciju da se prvenstvo u potpunosti igra u Engleskoj koja je ponudila organizaciju. Za sad je plan i dalje da se igra u 12 europskih gradova, a Hrvatska će igrati u skupini D s Engleskom, Škotskom i Češkom.

Ta skupina trebala bi se igrati u Londonu i Glasgowu, a prvu utakmicu Hrvatska igra 13. lipnja baš protiv Engleske na Wembleyu.

Prema gore navedeni očekivanjima moguće je da će se ta utakmica igrati pred desetak tisuća navijača iako još nije poznato da li bi gostujući navijači i po kojem protokolu mogli ući u Veliku Britaniju. Popuste li se mjere do kraja, finale bi se 11. srpnja na Wembleyu moglo igrati pred 90.000 ljudi.

Uefa još nije objavila nove informacije o ulaznicama, a svi oni koji su kupili karte za odgođeno prvenstvo mogu dobiti puni povrat novca. Detaljnije informacije o održavanju Eura kao i o ulaznicama bit će poznate u travnju.

Osim Eura, u Engleskoj se ovog ljeta održava i Wimbledon, natjecanja u kriketu, a na jesen je na rasporedu i Svjetski kup u ragbiju. All England Club još nije potvrdio, ali navodno se očekuje ograničeni broj gledatelja na ovogodišnjem izdanju najvećeg turnira na svijetu.

Tagovi: EURO 2020, Europsko nogometno prvenstvo, Aleksander Čeferin
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE