GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eriksen zabio za Dansku 288 dana nakon srčanog udara

Eriksen zabio za Dansku 288 dana nakon srčanog udara
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2022 / 09:40
Autor: SEEbiz / H
AMSTERDAM - U pripremnoj utakmici u Amsterdamu Nizozemska je pobijedila Dansku s 4-2, a gol za Dance u svojoj povratničkoj utakmici postigao je Christian Eriksen.

Christian Eriksen zabio je samo dvije minute, u svom prvom dodiru s loptom nakon ulaska u igru kao zamjena u utakmici protiv Nizozemske, 288 dana nakon što je doživio skoro smrtonosni srčani udar na terenu.

Eriksen je kolabirao tijekom okršaja Danske na Euru 2020. s Finskom na stadionu Parken u Kopenhagenu i nakon toga je morao ugraditi uređaj za reguliranje rada srca. To je dovelo do kraja njegovog boravka u talijanskom klubu Interu, jer talijanska Serie A ne dopušta igračima koji koriste takve uređaje dok igraju.

Eriksen (30), koji je 26. veljače nastavio svoju klupsku karijeru s engleskim prvoligašem Brentfordom, ostvario je svoj 110. nastup za Dansku, a postigao je drugi gol Danske za 2-3 u 48. minuti igre.

U festivalu golova na Cruijff Areni za vrlo raspoložene Nizozemce je dvaput pogađao Steven Bergwijn (16, 71), a po jednom Nathan Ake (29) i Memphis Depay (38), dok je prvi gol za Dance polučio Jannik Vestergaard (20).

Španjolska je u Cornella-El Pratu pobijedila Albaniju s 2-1, a bila je to prva utakmica Furije u Kataloniji nakon 18 godina. Španjolci su lomili Albaniju čitavih 75 minuta sve dok nije zabio Ferran Torres, Albanci su ubrzo izjednačili preko bivšeg HNL-ovca Myrta Uzunija u 85. minuti, da bi pobjedu domaćinu donio bivši dinamovac Dani Olmo u 90. minuti. Španjolska će u utorak u La Coruñi odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Islanda.

Njemačka je u Sinsheimu porazila Izrael s 2-0 golovima Kaia Havertza (36) i Tima Wernera (90+1), dok je u 90. minuti Thomas Mueller iz penala pogodio vratnicu.

Tagovi: Christian Eriksen, Danska
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE