GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EP odbojkaša: Hrvatska u osmini finala

EP odbojkaša: Hrvatska u osmini finala
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2021 / 19:44
Autor: SEEbiz / H
TALLLINN - Hrvatski odbojkaši igrat će u osmini finala Europskog prvenstva, nakon što su u srijedu u svom posljednjem nastupu u skupini D u Tallinnu svladali Slovačku s 3-1 (25-27, 25-19, 25-19, 31-29) te tako osigurali treće mjesto.

Utakmicu osmine finala protiv drugoplasirane momčadi iz skupine B Hrvatska će igrati u Ostravi u ponedjeljak, 13. rujna. Trenutačno najbliža osvajanju drugog mjesta je reprezentacija Slovenije, ali to još mogu biti Češka ili Bjelorusija.

U prvom setu dvoboja Hrvatske i Slovačke vodila se izjednačena borba do sredine seta, kad su Slovaci s tri uzastopna poena otišli na +5 (17-12). Uslijedilo je dobro hrvatsko razdoblje u kojem su s pet uzastopnih poena izabranici Emanuelea Zaninija izjednačili na 18-18. U izjednačenoj i napetoj završnici Slovaci su imali nešto više koncentracije te na kraju osvojili prvi set sa 27-25.

U drugom setu se ustabilio hrvatski prijem i blok, što se osjetilo na rezultatu. Sredinom seta hrvatski odbojkaši su poveli sa +4 (12-8) i do kraja druge dionice nisu dopustili Slovacima da se približe na manje od dva poena zaostatka. Uvjerljivom igrom u završnici Hrvati su osvojili set sa 25-19.

U trećem setu je ponovljena priča iz drugog, s tom razlikom da su već na početku hrvatski odbojkaši stvorili osjetniju prednost (7-2). Slovaci su se još samo jednom približili na dva poena zaostatka (12-10), ali bliže od toga nisu mogli.

U četvrtom setu hrvatski odbojkaši su poveli sa 10-7, ali su Slovaci u tom trenutku nanizali pet poena i prvi put nakon početka drugog seta došli do prednosti. Hrvatska je ubrzo ponovno vratila prednost da bi od 20-20 do kraja seta vladala potpuna rezultatska neizvjesnost.

Hrvatski odbojkaši su propustili pet uzastopnih meč-lopti od 24-23 do 28-27. Jednom su promašili servis, a četiri puta su slovački napadi bili kvalitetni, odnosno nije bilo pravog hrvatskog bloka koji bi ih zaustavio.

Slovaci su jedinu set-loptu imali kod 29-28, ali je njihov kapetan Kriško servis poslao u mrežu. Na drugoj strani je Leo Andrić odličnim servisom donio šestu meč-loptu koju su Hrvati konačno iskoristili zaustavivši napad Slovaka trostrukim blokom.

Nakon dva sata i tri minute igre Hrvatska je došla do pobjede kojom je osigurala treće mjesto u skupini D i plasman u osminu finala.

Leo Andrić je ponovno bio najučinkovitiji igrač hrvatske reprezentacije s 24 poena od čega je bilo čak osam asova, a odlično ga je pratio Filip Šestan s 21 poenom. Marko Sedlaček je donio 18 poena.

Tagovi: hrvatska odbojkaška reprezentacija, Leo Andrić, Filip Šestan
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE