GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emery: Poštujem Hajduk, to je klub s prošlošću i sadašnjošću

Emery: Poštujem Hajduk, to je klub s prošlošću i sadašnjošću
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2022 / 16:47
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Trener nogometaša Villarreala Unai Emery rekao je u srijedu kako je Hajduk protivnik s poviješću, sadašnjošću i velikom željom za pobjedom pa se veseli utakmici koju će ta dva kluba odigrati u četvrtak u Valenciji (20.45 sati).

“Konferencijska liga je natjecanje u Europi, a mi se uvijek veselimo takvim natjecanjima”, izjavio je Emery na konferenciji za medije.

Villarreal i Hajduk će u četvrtak odigrati prvu utakmicu 4. pretkola Konferencijske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Splitu. Pobjednik tog dvomeča će nastupiti u natjeanju po skupinama ovog natjecanja uspostavljenog prošle sezone.

“Susrećemo se s protivnikom koji ima povijest i sadašnjost. Njegovi igrači s puno želje ulaze u ove utakmice. Zbog toga ih poštujemo te smo se savjesno pripremali za njih. Veliku sam važnost pridao tome da naši igrači budu maksimalno predani i da dobro treniraju. Želim da ova utakmica bude nastavak onoga što smo dosad ostvarili. Bit će to stoga veliki ispit za nas”, napomenuo je Emery.

Villarreal je tijekom priprema upisao šest pobjeda i dva remija u prijateljskim utakmicama, a u subotu je na otvaranju španjolskog prvenstva pobijedio sa 3-0 u gostima Valladolid, povratnika u prvu ligu.

“Sada počinjemo sezonu doma, doduše na stadionu Levantea, no očekujemo da nas naši navijači dođu podržati. Cilj nam je pobijediti”, rekao je Emery.

Zbog radova na stadionu u Vila-realu utakmica će se igrati u 60 kilometara udaljenoj Valenciji. U četvrtak popodne će prema njoj krenuti 70 autobusa s navijačima Villarreala koji povratnu putnu kartu mogu kupiti za tri eura.

Villarreal je prošle sezone stigao do polufinala prestižne Lige prvaka, gdje je izgubio od Liverpoola, no u prvenstvu je zauzeo tek sedmo mjesto kojim je izborio sudjelovanje u Konferencijskoj ligi.

“To je prošlost. Naša sadašnjost je Konferencijska liga u kojoj želimo stići daleko”, naglasio je Emery koji je s Villarrealom osvojio Europsku ligu godine 2021.

Hrvatski doprvak Hajduk, koji je prošle sezone osvojio Hrvatski kup, u subotu je izgubio 1-4 na gostovanju kod prvaka Dinama. Prije toga je bio poražen sa 0-1 kod Vitorije Guimaraes, premda je zbog pobjede od 3-1 u Splitu prošao dalje u Konferencijskoj ligi.

“Za nas je dobar svaki rezultat kojim bismo pobijedili. Gledali smo Hajdukove utakmice i znamo njegovu razinu. Također nam doprinosi što smo već igrali protiv zagrebačkog Dinama”, izjavio je Emery.

Villarreal je travnju 2021. bio bolji od Dinama sa 1-0 i 2-1 u četvrtfinalu Europske lige.

“Hajduk je dobra ekipa s internacionalcima i poznatim igračima. Zbog toga znamo da nam neće biti lako”, smatra strateg Villarreala.

Hajdukovi napadači Marko Livaja i Nikola Kalinić igrali su ranije za španjolske prvoligaše Las Palmas i Atletico Madrid.

Za Villarreal u četvrtak neće nastupiti argentinski branič Juan Foyth koji u srijedu nije trenirao sa suigračima. Desni bek je u subotu napustio travnjak u 88. minuti utakmice s Valladolidom.

“Sutra neće igrati jer osjeća tegobe”, rekao je Emery o 24-godišnjem igraču za kojeg je prema pisanju španjolskih medija zainteresirana Barcelona.

"Foyth je jako zadovoljan ovdje. Na mene prenosi mirnoću. S njime sam razgovarao samo o utakmici. Znamo što misli on, što misli naš klub, a što može misliti Barcelona ne znam", zaključio je Emery.

Tagovi: Unai Emery, Villareal, Hajduk, Marko Livaja, Nikola Kalinić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE