GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Embiid dobio francusko državljanstvo

Embiid dobio francusko državljanstvo
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2022 / 11:42
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Jedan od najboljih košarkaša današnjice, centar Philadelphia 76-ersa Joel Embiid (28) i službeno je dobio francusko državljanstvo te će moći predstavljati tu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Embiid, koji je rođen u glavnom gradu Kameruna Yaoundeu, francusko je državljanstvo dobio na osnovu toga što su još ranije i njegovi roditelji postali francuski državljani.

Prošle sezone je Embiid bio među trojicom finalista za nagradu za najkorisnijeg igrača lige (MVP) s prosjecima od 30.6 koševa, 11.7 skokova i 4.2 asistencije.

Još 2016. godine je Embiid kontaktirao Francuski košarkaški savez s namjerom da nastupi na OI u Rio de Janeiru, ali ta je ideja naišla na otpor ostalih reprezentativaca.

Francuska je na prošlogodišnjim OI u Tokiju osvojila srebro izgubivši finale od SAD-a.

Tagovi: Joel Embiid, Francuska, Philadelphia 76ers, Toronto Raptors
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE