GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dwight Howard će igrati u nastavku sezone, Bradley Beal još uvijek neodlučan

Dwight Howard će igrati u nastavku sezone, Bradley Beal još uvijek neodlučan
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 08:34
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Centar LA Lakersa Dwight Howard je u ponedjeljak izjavio da će igrati u nastavku NBA sezone krajem ovog mjeseca u Orlandu na Flordid, dok je Bradley Beal iz Washington Wizardsa i dalje neodlučan.

Howard je do sada u više navrata govorio kako nije siuran hoće li se priključiti momčadi zbog okolnosti u kojima se nastavlja sezona prekinuta u ožujku.

Naime, majka njegovog šetogodišnjeg sina preminula je u ožujku nakon epileptičnog napadaja, a osim toga, on je jedan od najglasnijih zagovornika borbe za rasnu jednakost koja je u SAD-u pokrenuta nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda.

Howard je u ponedjeljak navečer u interviewu za CNN kazao da će igrati s Lakersima kada se sezona nastavi u kompleksu Wide World pored Orlanda 30. srpnja. Također je dodao da će donirati svoju plaću da pomogne pokretu 'Diši ponovo'.

"Osjećam da imam veliku priliku kao i Lakersi da osvojimo naslov ove godine", rekao je Howard.

"Da, priključit ću se momčadi u Orlandu, ali za to vrijeme ćemo početi veliki posao ovdje u Atlanti i u cijeloj državi kako bismo zajamčili da ljudi ne zaborave na nas i na to što se događa u našim zajednicama."

Trener Lakersa Frank Vogel je prošli tjedan izjavio kako momčad ne planira zamijeniti Howarda u rosteru. Lakersi će u Orlandu biti bez Averyja Bradleya koji se odlučio za opciju da ne zaigra u nastavku sezone objašnjavajući to obiteljskim razlozima.

Prosjek 34-godišnjeg Howarda koji je osam puta bio biran u All Star momčad je 7.5 koševa i 7.4 skokova u prosječno 19.2 minuta po utakmici ove sezone.

Istovremeno Bradley Beal, za kojeg se očekivalo da otputuje s Washington Wizardsima na Floridu, još uvijek nije siguran hoće li igrati u nastavku NBA sezone.

Beal bi trebao putovati s momčadi u Orlando u utorak, ovisno o rezultatu testiranja na koronavirus, ali još nije donio konačnu odluku o odlasku.

"Još nema konačne odluke", kazao je trener Washingtona Scott Brooks u ponedjeljak. "Još idemo dan po dan."

Beal je nedavno izrazio zabrinutost zbog nastavka sezone, u kojem bi 22 momčadi trebale odigrati ostatak regularnog dijela sezone i doigravanje u kompleksu Wide World pored Orlanda, zbog kratkog razdoblja pripreme i povećanog rizika od ozljeda.

Neigranje Beala bio bi veliki udarac za Wizardse (24-40) čiji je zaostatak za Orlando Magicom 5 1/2 utakmica u borbi za osmo i zadnje mjesto koje vodi u doigravanje Istočne konferencije. Washingon bi trebao nastavak sezone otvoriti protiv Phoenix Sunsa 31. srpnja.

Washington će u Orlandu biti bez Johna Walla, koji ima ozljedu Ahilove tetive, kao i bez Davisa Bertansa koji je odlučio ne sudjelovati u nastavku sezone.

Beal ima visok prosjek ove sezone sa 30.5 koševa i 6.1 asistencija u 57 utakmica ove sezone.

Tagovi: Dwight Howard, Bradley Beal, Frank Vogel, Los Angeles Lakers
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE