GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dva gola Valencije za slavlje Ekvadora na startu

Dva gola Valencije za slavlje Ekvadora na startu
SP U KATARU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2022 / 19:15
Autor: SEEbiz / H

DOHA - U prvom susretu na 22. Svjetskom nogometnom prvenstvu, dvoboju 1. kola skupine A, Ekvador je u Al Khoru s 2-0 (2-0) pobijedio domaćina prvenstva Katar.

Po prvi put u povijesti se dogodilo da je domaćin prvenstva izgubio utakmicu na otvaranju, a prvo ime Ekvadora bio je Enner Valencia koji je postigao oba gola za pobjednički sastav. U 16. minuti je pogodio s bijele točke, a u 31. lijepo glavom za 2-0.

Već u trećoj minuti susreta Ekvador je poveo pogotkom Valencije nakon što je nekoliko puta grdno pogriješio katarski vratar Al Sheeb, a cijela domaća obrana djelovala konfuzno. No, nakon određenog vremena i provjere VAR-a pogodak je poništen zbog zaleđa.

Vrlo brzo je bila primjetna prilična razlika u kvaliteti Katra i Ekvadora pa je tako južno-američka reprezentacija napadala u valovima, a Katar je posebnu boljku pokazivao u igri nakon prekida, ali i u bilo kojem drugom segmentu igre. I nije dugo trebalo Ekvadoru za novo vodstvo. Katarski vratar je srušio Valenciju u svom šesnaestercu, a isti igrač je mirno izveo jedanaesterac za 1-0 svoje reprezentacije.

Ništa Katar nije mogao, a povećanje vodstva dogodilo se u 31. minuti. Angelo Preciado je ubacio, a sjajno je loptu glavom zahvatio Valencia i zabio svoj drugi gol za 2-0 Ekvadora.

Domaća reprezentacija imala je samo jednu pravu šansu u prvom dijelu, a u smiraju prvih 45 minuta Almoez Ali je loše reagirao u skoku te nije ugrozio suparnička vrata.

U nastavku ogleda Ekvador je držao loptu, kontrolirao ritam i imao prvu pravu šansu, ali je u 55. minuti udarac Ibarre lako zaustavio Al Sheeb.

U posljednjih dvadesetak minuta Ekvador je dodatno spustio gas, ali ni to Katar nije iskoristio za nešto konkretno. U 75. je iz dalje pokušao Akram Afif, ali je bio daleko od pogođenog cilja. Zadovoljni s dva gola prednosti Ekvadorci su kroz cijelo drugo poluvrijeme igrali u mnogo laganijem ritmu, nisu stiskali ne bi li postigli i treći pogodak, dok je domaćin najbolju šansu čekao sve do 86. minute.

Tada je Muntari vrlo dobro pucao s ruba šesnaesterca, ali mreža Ekvadora se nije zatresla te je sve završeno pobjedom Južnoamerikanaca od 2-0.

U ovoj će skupini A u ponedjeljak, s početkom u 17 sati, utakmicu 1. kola odigrati Nizozemska i Senegal. U 2. kolu domaćin Katar igra protiv Senegala, a Ekvador protiv Nizozemske.

SP, skupina A (1. kolo)


KATAR - EKVADOR 0-2 (0-2)

Stadion Al Bayt. Gledatelja: 60.000, Sudac: Daniele Orsato (Italija)

STRIJELCI: 0-1 Valencia (16-11m), 0-2 Valencia (31)

Tagovi: Enner Valencia, Ekvador, Katar, SP u Katar
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE