GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Durant odlazi iz Brooklyna

Durant odlazi iz Brooklyna
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2022 / 11:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Ako je vlasništvo titule "najomraženijeg igrača u NBA ligi" bilo upitno, on se pošteno potrudio da "laskave" epitete zadrži u kontekstu svog imena.

Kevin Durant još je jednom digao živac pratiteljima najjače košarkaške lige svijeta. Njegov nož u leđa Brooklyn Netsima i žicanje uprave za odlazak u redove druge momčadi koja ganja naslov još su jednom podsjetili na onaj famozni prelazak u Golden State Warriorse 2016., kada je, po mišljenju mnogih, "uništio ligu".

Velike ambicije Netsa preko noći su pale u vodu, a Durant će svojim odlaskom izazvati domino-efekt odlazaka u kojem će novu adresu tražiti i Kyrie Irving.

"Dobro, uzeo sam sad dvije titule, idem sad u novi klub pa će svi vidjeti što mogu", sigurno je u sebi razmišljao Durant kada su mu već vidno sve više smetale navijačke provokacije i omalovažavanje njegovih postignuća u Warriorsima. Nova destinacija u ljeto 2019. bio je Brooklyn, a kako ne bi morao sam nositi veliki teret, jer to ipak nije njegov stil, dogovoren je dolazak i Irvinga. Dvojac koji je dva puta stajao na suprotnim stranama finala (2017. i 2018.) odlučio je udružiti snage, pišu Sportske novosti.

Čim su se NBA kanalima tog ljeta proširile prijelomne vijesti o njihovu dolasku u Netse, krenule su bombastične najave i očekivanja koliko će titula u Veliku Jabuku donijeti novi duo. Tri godine poslije na kontu kluba iz četvrti New Yorka i dalje stoji isti broj titula kao i prije njihova dolaska - nula.

Blizu najvećeg uspjeha bili su u playoffu 2021. Tada su u produžetku sedme utakmice polufinala Istočne konferencije poraženi od, kasnije će se pokazati, budućih prvaka Milwaukee Bucksa. Durant je u regularnom dijelu te utakmice pogodio za produžetak u posljednjoj sekundi, a iako je gađao tricu, vrhom tenisice nagazio je liniju, što znači da je Netse od finala konferencije dijelilo tek nekoliko centimetara.

Durant je u klub stigao nakon teške ozljede Ahilove tetive koju je zaradio u svojoj posljednjoj utakmici za Warriorse. Bilo je to u petoj utakmici finala 2019. protiv Toronto Raptorsa. Koliko su Netsi povjerenja imali u njega, svjedoči podatak da su njegov debi od potpisa ugovora čekali čak 535 dana. Naravno, on je za to vrijeme bio na itekako dobro plaćenom bolovanju. Više od 37 milijuna dolara sjelo je na njegov račun u sezoni u kojoj se nije niti približio parketu, sve kako bi mu Netsi pokazali da ozbiljno računaju na njegove usluge u narednim godinama.

Utjecao je i na kadrovsku križaljku moleći upravu za dolazak Irvinga te DeAndrea Jordana, koji je davno odigrao svoje najbolje partije karijere, a Netsi su mu svejedno ponudili četverogodišnji ugovor vrijedan 40 milijuna dolara.

Da razmetanju ne bude kraja, u klub je u siječnju 2021. stigao i James Harden. Dodatak "Brade" na početku je djelovao kao posljednji komadić mozaika koji je potreban Netsima za prvi povijesni naslov.

Trojac Durant-Irving-Harden ulijevao je strah u kosti. Ali samo na papiru. Odigrali su samo 16 utakmica zajedno, a prvi je klub napustio onaj koji je posljednji došao. Očito je Harden uvidio u kojem smjeru plovi brod Netsa, te na vrijeme spakirao kofere za Philadelphiju.

Milijuni su na računu, navijači na rubu živaca, a Netsi u rasulu. Zasluge najvećim dijelom idu Durantu. Njegov odlazak ujedno označava kraj jedne ere, kraj projekta Brooklyn Netsa, ali i još jedan čavao u lijes takozvanim NBA supertimovima, koji posljednjih godina nemaju puno uspjeha. Hoće li Durant svoj talent i tešku osobnost prenijeti u Miami, Phoenix, Denver ili negdje drugo, trebalo bi se znati u nadolazećim danima kada će se kristalizirati slika o njegovoj budućnosti.

Tagovi: Kevin Durant, Golden State Warriors, Brooklyn Nets, Kyrie Irving, James Harden, Miami Heat, Phoenix Suns
PROČITAJ I OVO
Hajduk želi dovesti trenera koji je pravi hit u Srbiji
TRENERI
Hajduk želi dovesti trenera koji je pravi hit u Srbiji
SPLIT - Jure Ivanković ima nezahvalan zadatak s Hajdukom privesti ovu turbulentnu sezonu kraju, a čelni ljudi 'bilih' već su krenuli u potragu za trenerom koji će momčad voditi u sljedećoj sezoni. Ako je vjerovati glasinama, pronašli su ga u Srbiji.
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
HEROJ SEZONE
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
BERLIN - Der Spiegel navodi kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE