GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Double-double Zubca u porazu Clippersa kod Sunsa

Double-double Zubca u porazu Clippersa kod Sunsa
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2022 / 08:38
Autor: SEEbiz / H
PHOENIX - Hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je vrlo dobru utakmicu za Los Angeles Clipperse ubacivši 12 koševa uz 13 skokova i pet asistencija, no njegova je momčad ipak izgubila sa 96-103 na gostovanju kod vodećeg sastava lige Phoenix Sunsa.

Zubac je na terenu proveo 31:16 minuta uz šut za dva 5-9 te 2-3 s linije slobodnih bacanja.

Dan nakon što su uspjeli svladati drugi sastav lige Golden State Warriorse, Clippersi su bili u "igri" za pobjedu i u Phoenixu sve do posljednje tri minute, no tada je do izražaja došla veča kvaliteta u redovima domaćeg sastava, poglavito njihovog ključnog igrača Chrisa Paula.

Strijelce Sunsa predvodio je Devin Booker sa 26 ubačaja, Paul je dodao 17 uz 14 asistencija, dok je najefikasniji kod Clippersa bio Marcus Morris sa 23 poena.

Sunsi su šestom pobjedom zaredom stigli do omjera 47-10 te su uvjerljivo vodeći kako u Zapadnoj konferenciji tako i u čtavoj ligi, dok su Clippersi osmi sastav Zapada sa 29-31.

Prvaci Milwaukee Bucksi svladali su na svom parketu Indiana Pacerse sa 128-119, a ponovno je briljirao Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 50 koševa uz 14 skokova, dok Pacersima nije bila dovoljna odlična šuterska večer njihova novog igrača Buddyja Hielda koji je ubacio 36 poena uz šut iz igre 14-20.

Milwaukee je ovom pobjedom stigao do omjera 36-23 te drži treće mjesto na Istoku, dok je Indiana sa 19-40 13. na Istoku.

Boston Celticsi ostvarili su devetu pbojedu u nizu pregazivši domaće Philadelpjia 76-erse sa 135-87. Celticsi su uživali u fenomenalnoj šuterskoj večeri, praktički svi igrači zabijali su dalekometne pokušaje, pa su već do poluvremena imali 27 koševa prednosti (69-42). Na kraju je čak 10 različitih igrača Celticsa ubacilo barem jednu tricu te su psotavili novi klupski rekord sa 25 ubačenih trica u jednoj utakmici. Jaylen Brown sa 29 ubačaja i Jayson Tatum sa 28 pogodaka i 12 skokova bili su najbolji kod Celticsa, dok je Joel Embiid ubacio 19 za Sixerse koji još uvijek čekaju na debi svoje nove velike akvizicije Jamesa Hardena. No, to je planirano tek za 10 dana.

Boston je sada stigao do omjera 34-25 te se nalazi na šestom mjestu Istoka, odmah iza Philadelphije koja je na 34-23.

Dallas Mavericksi odličnim su drugim poluvremenom stigli do 107-99 gostujuće pobjede protiv vodećeg sastava Istoka Miami Heata. Domaći sastav koncentrirao se na zaustavljanje Luke Dončića, no slovenska je superzvijezda ipak bila najučinkoviji igrač Mavsa sa 21 ubačajem, uz doduše loš šut iz igre 5-19, a tome je dodao i 10 skokova te šest asistencija. I upravo su Dončićeve asistencije za slobodne suigrače na otvorenim šutovima za tricu donijele preokret, Jalen Brunson i Maxi Kleber su postigli po 19 koševa uz po tri trice za pobjednike. Jimmy Butler sa 29 poena i 10 skokova i Bam Adebayo sa 21 pogotkom i 12 skokova predvodili su Heat, no u samoj završnici su ostali bez snage te s nekoliko grešaka odveli Heat u poraz.

Dallas je peti na Zapadu s omjerom 34-24, dok je Miami na diobi prvog mjesta na Istoku s Chicago Bullsima, oba sastava su na 37-21.

Tagovi: Ivica Zubac, Chris Paul, Los Angeles Clippers, Giannis Antetokounmpo, Karl-Anthony Towns, LaMarcus Aldridge, Luke Kennard, Reggie Jackson, Stephen Curry, Golden State Warriors
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE