GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić zabio 42, ali Mavericksima ni to nije bilo dovoljno

Dončić zabio 42, ali Mavericksima ni to nije bilo dovoljno
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2022 / 08:07
Autor: SEEbiz / index.hr
OAKLAND - Luka Dončić zabio je 42 poena, a njegovi Dallas Mavericksi imali su +19 u drugoj utakmici finala Zapada u San Franciscu, ali Golden State Warriorsi su uz pomoć neočekivanog junaka napravili veliki preokret, pobijedili 126:117 i poveli 2:0. Još ih dvije pobjede dijele od ulaska u šesti NBA finale u osam godina.

Draymond Green je sredinom treće četvrtine morao na klupu zbog petog prekršaja, a priliku je iskoristio centar Kevon Looney koji je ostvario rekord karijere s 21 poenom i uz to uhvatio 12 skokova. Stephen Curry predvodio je domaćine s 32 koša, a Jordan Poole dodao je 23.

Dončić je do svoja 42 poena došao uz učinkovit šut 12/23, pogodio je pet od 10 trica i 13 od 15 slobodnih bacanja, a sve to uz osam asistencija, pet skokova, blokadu, tri ukradene i dvije izgubljene lopte. Pratili su ga Jalen Brunson s 31 i Reggie Bullock s 21 poenom.

Dok je Looney mijenjao Greena, Warriorsi su napravili seriju 34:15 i početkom četvrte četvrtine preuzeli vodstvo koje više nisu ispuštali. U zadnjoj četvrtini pogodili su čak 15 od 19 šuteva iz igre.

Utakmica je bila otvorena do minutu i pol prije kraja kada je Dončić promašio tricu kojom su se Mavsi mogli približiti na -4. Umjesto toga, Curry je zabio tricu s istekom napada te minutu i četiri sekunde prije kraja vratio domaćinima dvoznamenkastu prednost i poslao goste "na spavanje".

Warriorsi su poveli 2:0, a kroz povijest su samo jedanput ispustili takvo vodstvo u doigravanju, u finalu 2016. protiv Clevelanda. No Mavsi su takav zaostatak imali u prošloj seriji protiv Phoenixa pa su dobili četiri od idućih pet utakmica i prošli omjerom 4:3. Sada im slijede dvije utakmice kod kuće, prva u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Jordan Poole, Stephen Curry
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE