GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić se upisao u povijest

Dončić se upisao u povijest
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2022 / 08:03
Autor: SEEbiz / H
DALLAS - Samo dan nakon šuterske rapsodije u kojoj je s 11 trica srušio osobni i klupski rekord Utah Jazza te najbolji učinak u NBA ligi uopće ove sezone, Bojan Bogdanović odigrao je još jednu odličnu utakmicu, ali Luka Dončić bio je čak i bolji te je odveo Dallas Maverickse do pobjede 111:103.

Bogdanović je za 30 minuta igre postigao 21 poen (šut 7/11, trice 4/8, slobodna bacanja 3/4) uz četiri asistencije, dva skoka i jednu izgubljenu loptu. Tim je učinkom bio najbolji strijelac Jazza ispred Jordana Clarksona (19) i Donovana Mitchella, koji je na putu do 17 poena šutirao vrlo loših 5/19.

Na drugoj se strani Dončić zaustavio na 35 poena (šut 12/23, trice 5/11, bacanja 6/7), 16 skokova i sedam asistencija, uz jednu blokadu te po tri ukradene i izgubljene lopte. Pratili su ga Spencer Dinwiddie s 23 i Dorian Finney-Smith s 21 poenom.

S ovih 35 koševa Dončić je već krajem svoje četvrte NBA sezone ušao u Top 10 strijelaca Mavericksa svih vremena, a prije doigravanja može se popeti čak i do osmog mjesta.

Sinoćnjom izvedbom nastavio je i s rekordima u svojim dobnim kategorijama. Izjednačio je rekord LeBrona Jamesa s 39 utakmica prije 24. rođendana (a tek je 28. veljače napunio 23) s barem 30 koševa, 10 skokova i pet asistencija.

Dallasu je ovo bila peta pobjeda zaredom i 22. u 29 utakmica od Nove godine, koju su Mavsi dočekali s 50-postotnim omjerom. Sada s 40-25 imaju samo pola utakmice zaostatka na petom mjestu Zapada nad sinoćnjim protivnikom. Kako stvari stoje, Dallas i Utah lako bi se mogli susresti u prvom krugu doigravanja, samo je pitanje tko će imati prednost domaćeg terena.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Bojan Bogdanović, LeBron James, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE