GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić odigrao povijesnu utakmicu

Dončić odigrao povijesnu utakmicu
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Kyrie Irving ubacio je 39 poena, dodao sedam skokova, po četiri asistencije i blokade te tri ukradene lopte. Kevin Durant postigao je 37 koševa. Ipak, Luka Dončić ih je u pobjedi Dallasa kod Brooklyna 129:125 nakon produžetaka potpuno zasjenio još jednom partijom za povijest NBA lige.

Slovenski fenomen pružio je predstavu koju je NBA liga na službenom sajtu nazvala "monstruoznom". Za 40 minuta postigao je 41 koš uz šut iz igre 14/28 te za tricu 2/6. Slobodna bacanja gađao je 11/13. Imao je i 11 skokova te čak 14 asistencija. Jednu od partija života zaokružio je s tri ukradene lopte. Dončić je 47. triple-doubleom otkako je u NBA-u ostvario nekoliko podviga za anale najjače lige.

Postavio je rekord jer nitko prije njega nije završio utakmicu s navedenim učinkom. Bilo je igrača koji su uz triple-double imali i ukradenu loptu, ali nitko do Dončića ovakve brojke u tri osnovne kategorije i još tri ukradene lopte.

Još prije kraja utakmice Dončić se upisao u povijest. Triple-double je imao kad je ubacio 30. poen, 22. s toliko koševa. Tako je pretekao Wilta Chamberlaina na vječnoj listi velikana s ovim pothvatom i došao na peto mjesto.

Kada je završila utakmica, Dončić je dakle imao triple-double s 41 košem, što mu je uspjelo po treći put u karijeri. Tako je postao tek deseti igrač u povijesti s tri ili više triple-double partija u kojima je zabio 40 te izjednačio podvige Michaela Jordana, Larryja Birda i Petea Maravicha.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Michael Jordan, Larry Bird
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE