GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić i Irving oduševili, Bogdanović podbacio

Dončić i Irving oduševili, Bogdanović podbacio
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2023 / 08:20
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Košarkaši Detroit Pistonsa izgubili su u gostima od Orlando Magica (108:106), jedne od najlošijih momčadi lige. Posebno slabu večer imao je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović. Za 29 minuta igre imao je tek sedam poena uz očajan šut iz igre u kojoj je pogodio tek tri od 12 upućenih šuteva.

Tom učinku dodao je i tri skoka te četiri asistencije te dvije izgubljene lopte, a momčad je s njim na terenu imala +/- omjer od neslavnih -14 što znači da je u tih 29 minuta u kojima je on bio na terenu izgubila 14 razlike. Pistonsi imaju najgori omjer u Istočnoj konferenciji, a za pozicijom koja vodi bar u play in zaostaju ogromnih 14 utakmica.

Drugi hrvatski igrač koji je bio u akciji je Dario Šarić. Njegova Oklahoma City Thunder izgubila je nakon produžetaka u Salt Lake Cityju od Utah Jazza sa 120:119. Hrvatski reprezentativac dobio je malo manje od 12 minuta igre.

Pogodio je jedan od tri šuta te je susret završio s dva poena. Imao je jedan skok, dvije asistencije te jednu izgubljenu loptu. Thunder je u mrtvoj utrci za play in poziciju, a da se njoj približe nije im pomogla ni veličanstvena večer njihovog najboljeg igrača.


Shai Gilgeous-Alexander imao je 39 poena, osam skokova, sedam asistencija, dvije ukradene lopte i jednu blokadu uz šut iz igre 12/16. Još bolji od njega bio je Lauri Markkanen koji je za pobjedničku momčad zabio 43 poena (šut 15/30), ulovio je deset skokova i dvaput asistirao suigračima.

Dallas Mavericksi su na krilima Luke Dončića i Kyrieja Irvinga pobijedili San Antonio Spurse s čak 26 koševa razlike (142:116). Slovenski reprezentativac imao je double-double učinak. Postigao je 28 poena, a uz to je imao i deset asistencija te sedam skokova uz šut iz igre 8/16.

Irving je bio drugi najbolji strijelac momčadi s 23 poena (šut 8/13) uz jedan skok i šest asistencija. Imao je +/- statistiku od čak +34, a zbog takve efikasnosti i razumijevanja sa suigračima nije bilo ni potrebno da odigra više od 29 minuta.

Nikola Jokić je u pobjedi Denver Nuggetsa kod Cleveland Cavaliersa (109:115) potvrdio još jednu MVP kandidaturu. Uz 24 koša, imao je čak 18 skokova i 13 asistencija što mu je bio sedmi triple-double ove sezone. Taj podatak posebno je impresivan kada se zna da su svi ostali igrači u ligi zajedno ove sezone imali samo devet takvih utakmica.

Philadelphia 76ersi su u derbiju večeri pobijedili Memphis Grizzliese sa 110:105. James Harden je imao sjajnu šutersku večer pa je pogodio 10 od 16 šuteva što mu je bilo dovoljno za 31 poen uz sedam asistencija i isto toliko skokova.

Ipak, najbolji pojedinac bio je Joel Embiid. Uz 27 poena ulovio je fantastičnih 19 skokova, šest puta je asistirao suigračima i šest puta je blokirao udarac, od čega je jedan u samoj završnici utakmice koji je i prelomio susret.

Tagovi: Luka Dončić, Kyrie Irving, Bojan Bogdanović, Nikola jokić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE