GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić bi zbog ozljede mogao propustiti ostatak sezone

Dončić bi zbog ozljede mogao propustiti ostatak sezone
OZLJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2022 / 11:18
Autor: SEEbiz / index.hr
DALLAS - Dallas Mavericksi bili su jedna od samo četiri momčadi sa Zapada koje su imale za što igrati posljednjeg dana regularnog dijela sezone pa su, za razliku od većine putnika u play-off koji su odmarali najveće zvijezde, izašli na parket u punom sastavu. I platili to ozljedom Luke Dončića u najgorem mogućem trenutku.

Slovenski je superstar tri minute prije kraja treće četvrtine nakon jednog doskoka osjetio bol, počeo šepati, izašao iz igre i otišao u svlačionicu, iz koje se više nije vraćao. Prva dijagnoza govori o istegnuću lista, a vrijeme oporavka ovisi o težini ozljede, koja će biti poznata kasnije danas.

Dallas je pobijedio San Antonio 130:120, ali nije dočekao poraz Golden Statea u New Orleansu, pa je završio na četvrtom mjestu te će u prvom krugu doigravanja igrati protiv Utah Jazza, koji je zadnjeg dana regularnog dijela sezone obranio peto mjesto pred Denverom.

"Ozljede i izostanci su dio igre. Vidjet ćemo kako će se osjećati. Dobra je vijest to što u prvom krugu doigravanja imamo prednost domaćeg terena pa ne moramo odmah putovati i imamo barem pet dana do prve utakmice. Ovo će biti velik test za nas i moramo ići utakmicu po utakmicu", rekao je trener Mavsa Jason Kidd.

Prema analitičaru sportskih ozljeda Jeffu Stottsu, prosječno vrijeme oporavka od istegnuća lista u NBA ligi ove sezone iznosi 16 dana, ali ono ovisi o ozbiljnosti i točnoj lokaciji ozljede. Najbrži oporavak od takve ozljede je, javlja Stotts, ove sezone trajao samo tri dana.

U potonjem bi slučaju Dončić bio spreman za početak doigravanja, koje počinje u subotu, a Dallasu donosi seriju s Utah Jazzom i Bojanom Bogdanovićem. U slučaju da potraje prosječnih 16 dana, Slovenac bi najvjerojatnije propustio četiri ili pet utakmica serije, što znači da bi Mavericksi u teoriji do tada mogli već ispasti, pa bi se Luka vratio tek iduće sezone. Njihov primarni zadatak do Dončićeva povratka bit će održati seriju na životu.

Ove je sezone Dončić propustio 17 utakmica, a Dallas je u njima ostvario omjer 8-9, ali niti jedna pobjeda nije stigla protiv ekipa koje su se plasirale u play-off. Jedna od tih utakmica bila je protiv Jazza, koji je iskoristio njegovo odsustvo za pobjedu 120:116.

Tagovi: Luka Dončić, Utah Jazz, Dallas Mavericks, LeBron James
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE