GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković uz Nadala, Federera i Murrayja na Laver Cupu

Đoković uz Nadala, Federera i Murrayja na Laver Cupu
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2022 / 09:44
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Ponajbolji tenisač svih vremena Novak Đoković pridružio se zvjezdanoj postavi europske reprezentacije koja će se od 23. do 25. rujna u londonskoj O2 Areni suprotstaviti momčadi ostatka svijeta na petom izdanju Laver Cupa, objavili su u petak organizatori.

Tako će se po prvi put u povijesti Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray, četvorica igrača koji su svojim dvobojima na najvećim teniskim turnirima obilježili posljednjih 15 godina, naći u istoj momčadi.

"Ovo je jedino natjecanje na kojem možete igrati u momčadskom okruženju s dečkima protiv kojih se obično borim. Pridruživanje Rafi, Rogeru i Andyju, trojici mojih najvećih suparnika, bit će doista jedinstven trenutak u povijesti našeg sporta", izjavio je Đoković u službenom priopćenju.

Nadal (22), Đoković (21) i Federer (20) zajedno su osvojili 63 Grand Slam trofeja od 2003. do danas, a samo zahvaljujući "Velikoj trojici" Murray nije uspio osvojiti više od tri naslova u svojih 11 finalna na četiri najveća turnira.

Murray će u Londonu debitirati u europskoj reprezentaciji na Laver Cupu, Nadal bi trebao po treći put zaigrati, a Đoković je bio dio momčadi pod vodstvom Bjorna Borga 2018. Roger Federer, koji je jedan od osnivača ovog natjecanja, propustio je samo prošlogodišnje izdanje zbog ozljede.

"Nisam mogao ni zamisliti da ću ove četiri ikone našeg sporta imati u istoj momčadi. Znam da i oni, poput mene, cijene značaj ovog trenutka te da će doista biti motivirani", izjavio je izbornik europske momčadi Bjorn Borg koji će naknadno odrediti još dvojicu tenisača.

Jedini koji je sudjelovao na sva četiri dosadašnja izdanja je Nijemac Alexander Zverev koji se oporavlja od teške ozljede skočnog zgloba iz polufinalnog obračuna s Nadalom na Roland Garrosu te je upitno hoće li moći nastupiti u Londonu.

Izbornik reprezentacije ostatka svijeta je John McEnroe, a na njegovom popisu su, zasad, tri imena: Kanađanin Felix Auger-Aliassime, Amerikanac Talyor Fritz i Argentinac Diego Schwartzman. Za ostatak svijeta su na sva četiri dosadašnja izdanja zaigrali Amerikanac John Isner i Australac Nick Kyrgios.

Europa vodi sa 4-0. Na prvom izdanju Laver Cupa u Pragu 2017. bilo je 15-9, a tada je za Europu zaigrao i Marin Čilić. U Chicagu 2018. rezultat je bio 13-8, a najneizvjesnije je bilo 2019. u Ženevi, kad su Europljani slavili sa 13-11. Prošle godine u Bostonu Europa je slavila sa 14-1.

"Naš je cilj pobijediti svake godine. S Rafom, Rogerom, Andyjem i Novakom u momčadi, mislim da su nam izgledi prilično dobri", poručio je Bjorn Borg.

Svakog od tri dana na rasporedu su tri pojedinačna i jedan meč parova. Pobjede prvog dana donose po jedan bod, drugog dana dva, a trećeg tri boda. Prva reprezentacija koja sakupi najmanje 13 bodova osvaja Laver Cup.

Tagovi: Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer, Laver Cup
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE