GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković sve bliže Samprasu

Đoković sve bliže Samprasu
ATP LISTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 13:00
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - U samom vrhu ove sedmice nije bilo promena na ATP listi, srpski teniser Novak Đoković i dalje je svetski broj jedan.

Đoković ove nedelje nastupa na turniru u Dubaiju, ima 9.720 bodova, dok drugoplasirani Rafael Nadal ima 9.395.

Treće mesto zauzima Roger Federer, slede ga Dominic Thiem, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Matteo Beretini, Gael Monfils i David Goffin.

Srpski teniser je započeo 279. nedelju na vrhu liste i sve je bliži rekordu svog idola Peta Samprasa, koji se na toj poziciji zadržao 286 nedelja, što je drugi najbolji rezultat u istoriji. Za sada apsolutni rekord drži Roger Federer koji je 310 sedmica bio svetski broj jedan.

Dušan Lajović je pao za jednu poziciju, pa sada zauzima 24. mesto, dok je Laslo Đere sa 36. pozicije pao na 67. Razlog za takav pad jeste propuštanje turnira u Rio de Žaneiru, na kome je trebalo da brani titulu, zbog povrede.

Filip Krajinović (33) i Miomir Kecmanović (50) zadržali su iste pozicije, dok je Marin Čilić napredovao za tri mesta i sada 36. na svetu. Posle plasmana u polufinale u Riju, Borna Ćorić je na 28. mestu.

Miloš Raonić je napredovao za pet pozicija i sada zauzima 32. mesto sa 1350 bodova. Damir Džumhur je pao za jedno mesto i sada zauzima 109. poziciju na ATP listi.

ATP lista:

1. Novak Đoković (Srbija) 9.720 bodova

2. Rafael Nadal (Španija) 9.395

3. Roger Federer (Švajcarska) 7.130

4. Dominic Thiem (Austrija) 7.045

5. Danil Medvedev (Rusija) 5.890

Tagovi: Novak Đoković, Pete Sampras, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Rafael Nadal, Roger Federer,
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE