GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković sve bliže Samprasu

Đoković sve bliže Samprasu
ATP LISTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 13:00
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - U samom vrhu ove sedmice nije bilo promena na ATP listi, srpski teniser Novak Đoković i dalje je svetski broj jedan.

Đoković ove nedelje nastupa na turniru u Dubaiju, ima 9.720 bodova, dok drugoplasirani Rafael Nadal ima 9.395.

Treće mesto zauzima Roger Federer, slede ga Dominic Thiem, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Matteo Beretini, Gael Monfils i David Goffin.

Srpski teniser je započeo 279. nedelju na vrhu liste i sve je bliži rekordu svog idola Peta Samprasa, koji se na toj poziciji zadržao 286 nedelja, što je drugi najbolji rezultat u istoriji. Za sada apsolutni rekord drži Roger Federer koji je 310 sedmica bio svetski broj jedan.

Dušan Lajović je pao za jednu poziciju, pa sada zauzima 24. mesto, dok je Laslo Đere sa 36. pozicije pao na 67. Razlog za takav pad jeste propuštanje turnira u Rio de Žaneiru, na kome je trebalo da brani titulu, zbog povrede.

Filip Krajinović (33) i Miomir Kecmanović (50) zadržali su iste pozicije, dok je Marin Čilić napredovao za tri mesta i sada 36. na svetu. Posle plasmana u polufinale u Riju, Borna Ćorić je na 28. mestu.

Miloš Raonić je napredovao za pet pozicija i sada zauzima 32. mesto sa 1350 bodova. Damir Džumhur je pao za jedno mesto i sada zauzima 109. poziciju na ATP listi.

ATP lista:

1. Novak Đoković (Srbija) 9.720 bodova

2. Rafael Nadal (Španija) 9.395

3. Roger Federer (Švajcarska) 7.130

4. Dominic Thiem (Austrija) 7.045

5. Danil Medvedev (Rusija) 5.890

Tagovi: Novak Đoković, Pete Sampras, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Rafael Nadal, Roger Federer,
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE