GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković pobijedio Zvereva i na korak je od povijesnog ostvarenja

Đoković pobijedio Zvereva i na korak je od povijesnog ostvarenja
POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2021 / 07:39
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Nakon tri sata i 38 minuta borbe u pet setova (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) pobijedio je Nijemca Alexandera Zvereva izborivši tako svoje 31. Grand Slam finale, te deveto u New Yorku. Đokovića u finalu čeka ruski tenisač Danil Medvjedev.

Pobijedi li, Đoković će se upisati u povijest kao najuspješniji tenisač svih vremena s 21. Grand Slam titulom, dok bi Nadal i Federer ostali na 20 titula. Naravno, Đoković ima i priliku osvojiti kalendarski Grand Slam, odnosno četiri najveća turnira u jednoj godini.

Đoković je opet bio bolji u ključnim trenucima susreta. Zverev je iskoristio samo tri od 12 break lopti, dok je srpski tenisač iskoristio šest od devet te je tako uzvratio Nijemcu za težak poraz u polufinalu Igara u Tokiju.

"Atmosfera je bila sjajna, najbolja do sad na turniru, Hvala vam puno, uživao sam u svakom poenu. Alexander je veliki tenisač, divim mu se na terenu i van njega, jedan je od mojih najboljih prijatelja. Često treniramo zajedno, viđamo se u Monacu. Znao sam da će to biti velika bitka", kazao je Đoković svjestan da ga čeka još samo jedan meč da se upiše u povijest: "Ostao je još jedan meč, idem i njega završiti na pravi način! Ostavit ću na terenu sve što imam, tijelo, srce, dušu... Tretirat ću finale kao da je posljednji meč u mojoj karijeri."

Tagovi: Novak Đoković, US Open, Alexander Zverev
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE