GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković održao izvanrednu presicu: Imam podršku direktora turnira u Indian Wellsu i Miamiju

Đoković održao izvanrednu presicu: Imam podršku direktora turnira u Indian Wellsu i Miamiju
OBRAĆANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2023 / 15:47
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Novak Đoković je u Beogradu u svojem teniskom centru održao press-konferenciju uoči nastavka sezone nakon osvajanja Australian Opena. Očekivalo se da će Đoković na presici govoriti o optužbama da je lažirao ozljedu u Melbourneu te da će donijeti i medicinsku dokumentaciju, ali se to nije dogodilo.

Đoković je proveo neko vrijeme u druženju s novinarima te je odgovarao na njihova pitanja, vezana najviše za rivalstvo s Nadalom te nadolazeću turneju po Sjedinjenim Državama, od kojih i dalje čeka odluku o dozvoli za ulazak u zemlju s obzirom na činjenicu da nije cijepljen.

"Svakakve priče su uvijek prisutne, ne samo u mojem slučaju nego kod svakog igrača koji ima vrhunske rezultate. Kritičari su uvijek tu, oni koji će spekulirati je li nešto točno ili nije, ali stvarno nemam ni energije, ni vremena, ni želje da se bavim svakom pričom koja izađe o meni.

Ja znam što je ispravno i što je istina. Australija je mjesto gdje sam ostvarivao najbolje rezultate u karijeri. Iako sam imao kratak boravak prošle godine i otišao onako kako sam otišao, želio sam se vratiti", rekao je Đoković na početku press-konferencije i nastavio:

"Da je bio izazov u pitanju pritiska izvan terena - da. To sam osobito osjećao prvih dana kad sam došao, dok se nisam priviknuo. Bilo je i situacija tijekom turnira koje nisu bile ugodne i s kojima sam se morao nositi, ali to je sastavni dio mojeg životnog puta. Tim više je ta pobjeda bila slađa i ispunjeniji sam uzimajući u obzir kroz što sam sve prolazio."

Đokovića čeka nastup na turniru u Dubaiju, nakon čega bi trebao krenuti prema SAD-u, odnosno na turnire iz Masters serije u Indian Wellsu i Miamiju na kojima nije bio već neko vrijeme. Sve ovisi o tome hoće li moći ući u SAD.

"Proces je u tijeku i to je sve što znam. To su stvari koje su izvan moje kontrole. Naravno da bih volio igrati i jer sam dobio podršku direktora Indian Wellsa i Miamija. Oni žele da dođem, ja želim doći i nadam se da ću dobiti pozitivan odgovor i od treće strane", rekao je Đoković.

Đokoviću je za prvo mjesto ATP ljestvice, na kojoj će uskoro srušiti rekord po broju tjedana na tom mjestu, konkurencija mladi Carlos Alcaraz. No Đoković je rekao da on ima samo jednog velikog rivala.

"On je veliko osvježenje za tenis. Za njega imam samo pohvale i kao čovjeka i kao igrača. Nema puno mana kao tenisač, jednako dobro igra na svim podlogama, ima odličan tim i sve mu funkcionira kako treba. S Nadalom želim igrati finale Roland Garrosa. On je moj najveći rival, to je sasvim jasno jer smo odigrali najviše mečeva, a i generacijski smo blizu te smo puno igrali kao juniori. On je definitivno uz Federera igrač koji je na mene najviše utjecao i koji me oblikovao u igrača koji sam danas", rekao je Đoković i nastavio:

"U početku karijere sam više gubio i od njega i od Federera nego što sam ih pobjeđivao i uvijek su mi bili u fokusu. Kad sam osvojio prvi Grand Slam, 2008. do 2011. je bio period kad njih dvojicu nisam mogao probiti, tu prepreku. Zahvalan sam na tom rivalstvu, osobito s Nadalom, i možda obojica nemamo vremena i energije da se bavimo veličinom i značajem tog rivalstva za čitav sport.

To ćemo shvatiti možda kasnije i nadam se da ćemo imati priliku osobno porazgovarati. To bih baš volio. Uvjeren sam da će doći do još naših mečeva, možda već na Roland Garrosu. On i dalje igra vrhunski tenis, kad je zdrav i kad je spreman je u vrhu. On i ja kao djedice stanemo sa strane da ovi klinci ne uzimaju titule."

Đokovića su pitali i postoji li neka brojka Grand Slamova koja bi ga zadovoljila i koja bi mu bila dovoljna da prekine karijeru.

"Ne postoji taj broj. Nemam neki krajnji broj ni granicu u godinama do kad ću igrati tenis iako po automatizmu ljudi nakon 30. godine počinju postavljati pitanje kada je kraj. Federer, Nadal i ja najviše smo se s tim pitanjima susretali. Međutim, sigurno je da je ta glad prisutna, a ja bih je više opisao kao strast prema sportu i nadmetanju.

Ja volim ovaj sport, volim igrati sa svojom djecom i s bilo kim rekreativno, tako da nije da osjećam odbojnost prema sportu jer uzima toliki dio mog života", zaključio je prvi tenisač svijeta press-konferenciju.

Tagovi: Novak Đoković, Australian Open, Indian Wells, Carlos Alcaraz, Rafael nadal, Roger Federer
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE