" />
"> Đoković: Neću u politiku, hoću na fakultet | SEEbiz.eu

Đoković: Neću u politiku, hoću na fakultet

Đoković: Neću u politiku, hoću na fakultet
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2021 / 08:26
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Novak Đoković otvorio je dušu u razgovoru sa italijanskim listom "La Stampa" i govorio o temama koje se ne tiču samo teniskog terena.

Poznato je godinama unazad da je Đoković veoma vezan za porodicu, pa je sada bliže objasnio svima kako on gleda na familijarni život.

Objasnio je i da je porodica uvek bila uz njega,.

„Priznajem: biti roditelj je najteži posao na svetu. Ali istovoremeno i ogromna radost. To je velika odgovornost koja čini da rastete kao osoba. Porodica je uvek bila sve za mene, kada sam bio mali roditelji su me podržavali, žrtvovali su svoje živote da mi obezbede sve što mi je bilo potrebno i da ostvarim ono što sam želeo i što sam ostvario 2011. godine: Osovjio sam Vimbldon i postao broj 1 na svetu, to su bila moja dva najveća sna. Kada sam postao otac, sve se promenilo. Danas nisam više ja prioritet, već moja deca, kada nisam na terenu ja sve vreme posvećujem njima. Imam druge projekte, ali poslovi su sekundarni“, rekao je Đoković.

Objasnio je i kako gleda na roditeljsku ulogu.

„Ne gledaju na tebe samo na tatu, već i kao uzora i to mi mnogo znači. To je izazov jer želim da im budem najbolji primer, ne samo kao teniser. Želim da podele sa mnom sve dobro i loše što postoji svakog dana, ono što ih čini srećnim. Moja supruga Jelena i ja smo uvek tu sa decu, ali želimo da oni sami organizuju sebe, ne samo kada je u pitanju domaći zadatak. Moraju da nauče da budu odgovorni za svoje živote, od trenutka kada ustanu do trenutka kada treba da legnu da spavaju.“

Objasnio je Đoković kakav je i sam bio kao dete, ali iskreno priznaje da i dalje želi da studira.

„I dalje želim da idem na fakultet. Ne znam da li će to biti sledeće godine ili za pet godina, ali sigurno želim da dobijem barem diplomu osnovnih studija. To što nisam uspeo da uradim to kao mladić me rastužuje, iako sam veoma zahvalan za sve što sam imao. Na kraju dana, fakultet ne postoji samo za decu, može da se ide na predavanja i posle 40. godine. To je kuća znanja, a ja sam veoma radoznao. Tema koja me najviše zanima je svakako zdravlje, veoma široko polje. Ali, želim da studiram antičke civilizacije i arheologiju. U ovom periodu želim da razumem ono šta može da me najviše zanima. Danas, možete mnogo toga da uradite onlajn, što je možda i najbolja opcija za mene jer sam teniser i tata.“

Objasnio je i zbog čega trenutno nema namere da ulazi u političke vode.

„Već sam bio uključen u politiku, u tenisu. Borio sam se deset godina da se igračima da pravo glasa i video sam da je politika čudan svet, što mi se nikako ne dopada. Prljav sistem. Nisam za to što vidimo u gotovo svim modernim zemljama, u našoj takozvanoj demokratskoj civilizaciji. Više od politike, oni mi se čine kao interesi korporacija. Nisam spreman da pričam o politici, ali kao neutralni posmatrač moram da kažem da smo izgubili pravu demokratiju godinama ranije. Današnja privreda znači mnogo više, individualni interes, ne nalazim sebe u tome. Ako mi srce ne bude reklo da mogu pozitivno da utičem na ljude, to neću raditi. Ali moja budućnost je otvorena za sve. Sigurno ću podržati moju zemlju i izvan terena, osećam se blizak Srbiji i imam interese i van sporta“, rekao je Đoković.

Tagovi: Novak Đoković, Jelena Đoković, arheologija, politika, Srbija
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE