GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dogovorili se uprava i igrači, NBA se nastavlja 30. srpnja

Dogovorili se uprava i igrači, NBA se nastavlja 30. srpnja
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2020 / 21:51
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Vodstvo NBA lige i udruženje igrača (NBPA) postigli su dogovor koji će omogućiti nastavak sezone od 30. srpnja u kampusu Disney World u blizini Orlanda na Floridi.

Mnogi od detalja već su poznati, poput toga kakvi će biti zdravstveni i sigurnosni protokoli za 22 momčadi koje će sudjelovati. Poznato je i kako će se sve utakmice igrati bez gledatelja u tri različite dvorane.

U tom kompleksu bi individualni treninzi trebali početi već 1. srpnja, a cijele momčadi bi stizale na Floridu 7. srpnja jer je predviđeno da trening kampovi počnu 9. srpnja i traju do 29. srpnja.

Liga je objavila kako će uskoro objaviti raspored 88 utakmica, kao i raspored nacionalnog emitiranja za taj dio sezone.

"Radili smo zajedno sa NBPA kako bi napravili plan povratka koji daje prioritet zdravlju i sigurnosti, koji čuva pravičnost natjecanja i pruža platformu za rješavanja problema socijalne pravde", rekao je povjerenik NBA lige Adam Silver.

Liga i igrači su se složili da medijski prostor tijekom povratka natjecanja iskoriste za pomoć u poduzimanju koraka u borbi protiv sistemskog rasizma.

Mnogi igrači, njih oko 80, izrazili su zabrinutost da će povratak natjecanja baciti u drugi plan prosvjede nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda koji je ubijen tijekom policijske brutalnosti u Minneapolisu.

Ranije u petak je objavljeno kako je 16 od 302 igrača sjevernoameričke profesionalne košarkaške lige, odnosno njih 5,3 posto, koji su testirani u utorak bilo pozitivno na koronavirus.

"Svaki igrač koji je pozitivan ostaje u samoizolaciji dok ne zadovolji javne zdravstvene protokole za prekid izolacije i dok mu liječnik ne kaže da je zdrav", kaže se u priopćenju u kojem nije otkriven identitet 16-orice.

Sezona je prekinuta 11. ožujka nakon što je otkriveno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na COVID-19.

Tagovi: NBA liga, koronavirus, Adam Silver, Utah Jazz
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE