GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamovi juniori boljim izvođenjem jedanaesteraca izborili osminu finala Lige prvaka

Dinamovi juniori boljim izvođenjem jedanaesteraca izborili osminu finala Lige prvaka
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2020 / 18:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Mlada momčad zagrebačkog Dinama izborila je plasman u osminu finala juniorske Lige prvaka nakon što je u play-offu u Kijevu pobijedila ukrajinskog imenjaka sa 4-3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica završila bez golova.

Bila je to čvrsta i tvrda utakmica bez pravih prilika, a pitanje pobjednika na koncu je razriješeno udarcima s bijele točke.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca briljirao je vratar 'modrih' Renato Josipović s dvije fantastične obrane. U prvoj seriji je zaustavio udarac Nadolskog, a u petoj seriji i Vološinu. Kod Dinama Janković je prebacio gol, ali su Julardžija, Šipoš, Gvardiol i Karrica bili sigurni. Za kijevski sastav golove s bijele točke zabili su Isajenko, Citaišvili i Zabarni.

U play-offu je na rasporedu samo jedna utakmica, bez uzvrata, a pobjednik je izborio plasman u osminu finala. Ždrijeb osmine finala je 14. veljače, a Dinamo će igrati protiv jednog od sedam pobjednika skupina prvog kruga (Real Madrid, Bayern Munchen, Juventus, Liverpool, Inter, Benfica, Ajax).
U Dinamovoj skupini slavila je Atalanta koja je time izborila izravan plasman u osminu finala, no zagrebački sastav ne može igrati protiv momčadi iz Bergama jer su već igrali u skupini. Iza drugoplasiranog Dinama smjestili su se Manchester City i Šahtar.
Kijevski sastav je igrao u "Domestic Champions Path" dijelu ždrijeba i na putu do play-offa izbacio je Škendiju i PAOK.

Dinamo je u Kijev stigao uz jako puno problema. Zbog vremenskih neprilika umjesto u ponedjeljak, momčad je na put krenula u utorak, a u Kijev nisu niti krenuli ozlijeđeni Antonijo Marin i kartonirani Tomislav Krizmanić.
U prvom poluvremenu gledali smo čvrstu i tvrdu utakmicu bez previše prilika.
U nastavku su prvi zaprijetili Kijevljani, u 60. minuti Šulijanski je imao sjajnu priliku, ali je Joško Gvardiol u posljednji trenutak uklizao i spasio možda i gol. Zagrepčani su uzvratili dvije minute kasnije, ali je Franjićev udarac otišao preko gola.
U posljednjim trenucima susreta Julardžija je imao možda i najbolju priliku na utakmicu. Pobjegao je domaćoj obrani i krenuo sam prema golmanu, ali je vratar Kijevljana na vrijeme izašao i obranio njegov udarac.

Tagovi: Dinamo, Renato Josipović, Joško Gvardiol, Igor Jovičević
PROČITAJ I OVO
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE