GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo već sada lijepo zaradio

Dinamo već sada lijepo zaradio
ZARADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2021 / 08:49
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Nogometaši Dinama na 'popravnom ispitu' u Varšavi pokazali su klasu i pobjedom 1:0 preskočili Legiju, te ušli u play-off Lige prvaka.

Naravno, osim što su se približili na korak do najelitnijeg klupskog natjecanja, Modri su već sada zaradili sasvim pristojan novac, a kojeg mogu i 'oplemeniti' ako uđu među 'nogometnu elitu'.

Dinamo je nakon zagrebačkih 1:1, u uzvratu kod Legije u Varšavi upisao pobjedu 1:0 te prošao treće pretkolo kvalifikacija Lige prvaka, piše tportal.

Sami ulazak u play-off približio je Modre do ulaska u skupine Lige prvaka, ali što je još važnije, osigurao mjesto u grupnoj fazi Europske lige, jer ukoliko ispadne u zadnjem krugu doigravanja za Ligu prvaka, zajamčeno mu je mjesto u drugom razredu europskih klupskih natjecanja.

Prolaskom prvog pretkola LP-a Dinamo je zaradio 280 tisuća eura, dok je uspjehom u drugom pretkolu dobio još 380 tisuća eura – ukupno 660 tisuća eura. Tu su i 3,63 milijuna eura koji su mu zajamčeni sve i da u play-offu Lige prvaka ispadne od moldavskog Sheriffa. Dinamo je tako zaradio najmanje 4,3 milijuna eura.

Na to dolazi još 5 milijuna eura koje kao utješnu nagradu dobivaju svi klubovi koji ispadnu u play-offu Lige prvaka. Ali UEFA ima i dodatne premije. Najslabije rangirana momčad Europske lige dobit će tako dodatne 132 tisuće eura, a najbolja 32 puta veći iznos (4.224 milijuna eura). Kad je Liga prvaka u pitanju, tu su neupitno najveće cifre.

Nagrada za plasman u skupinu svakom klubu iznosi 15,25 milijuna eura, a najslabije rangirana momčad će dobiti dodatnih 1.137 milijuna eura, dok će najbolja dobiti još 36.38 milijuna eura.

Pridodamo li ovome još bonus za europski koeficijent, Dinamo je već u kolovozu, čak pod uvjetom da ispadne u zadnjem pretkolu Lige prvaka, od Europe zaradio najmanje 12 milijuna eura.

Tagovi: Dinamo, Liga prvaka, Legia, europska liga, UEFA
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE