GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo uzvratio Rapidu za poraz u Beču

Dinamo uzvratio Rapidu za poraz u Beču
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2021 / 23:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U susretu 4. kola H skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pred 7.800 gledatelja pobijedio Rapid sa 3-1 vrativši se na drugo mjesto ljestvice.

Dinamo je ovom pobjedom uzvratio austrijskom sastavu za poraz u Beču (1-2) u prošlom kolu, ali i napravio važan korak prema osvajanju jedne od prve dvije pozicije u skupini.

Rapid je poveo već u osmoj minuti golom Christopha Knasmullnera, no "Modri" su do kraja poluvremena okrenuli rezultat golovima Brune Petkovića (13) i Komnena Andrića (34). Pobjedu Dinama potvrdio je Josip Šutalo (83).

"Modri" su natjecanje u skupini otvorili porazom od West Hama (0-2) nakon čega su na gostovanju porazili Genk sa 3-0, a zatim je uslijedio poraz u Beču od Rapida (1-2). S druge strane, Rapid je upisao dva početna poraza (Genk 0-1, West Ham 0-2), da bi u prošlom kolu bio bolji od hrvatskog prvaka.

U odnosu na utakmicu u Beču, Damir Krznar je napravio tri promjene. Iz sastava su ispali Ristovski, Lauritsen i Menalo, a priliku dobili Šutalo, Moharrami i Andrić. Petković se vratio na poziciju 'desetke', a mjesto u napadu zauzeo je Andrić. Rapid, koji je stigao u Zagreb sa šest uzastopnih utakmica bez poraza, imao je dosta problema s ozljedama pa Dietmar Kuhbauer nije mogao računati na nekoliko standardnih prvotimaca.

Počelo je šokantno. Rapid je poveo već u osmoj minuti susreta, a pogodak je postigao Christoph Knasmullner. Franjić je "zaspao" u obrani, ostavši nekoliko metara iza ostatka obrane Dinama i tako upropastio zaleđe. Ljubičić je sjajno uposlio Knasmullnera koji je izašao ispred Livakovića i zabio za 1-0.

No, radost gostiju kratko je trajala. Samo pet minuta kasnije Petković je izjednačio. Odlično je po lijevoj strani prošao Mislav Oršić ubacivši na drugu stativu gdje je Petković glavom zabio za izjednačenje. Dinamo je okrenuo rezultat u 34. minuti. Bila je to fantastična akcija u tri poteza. Petković je majstorski proigrao Bartola Franjića koji je odmah odigrao u šesnaesterac, a loptu je primio Andrić zabivši za 2-1.

Nekoliko trenutaka nakon Andrićevog gola, Bad Blue Boysi su obilježili 35. rođendan impresivnim transparentom. U posljednjim trenucima prvog dijela Rapid je umalo izjednačio, no Kara je na ubačaj glavom pucao pored gola.

Prvo uzbuđenje u nastavku susreta vidjeli smo u 65. minuti kada je Oršić iz slobodnog udarca sa 20-tak metara pogodio vratnicu. U 80. minuti Rapid je bio korak do izjednačenja. Schick je ubacio, Kitagawa pucao, a Livaković sjajno obranio.

Dinamo je pobjedu potvrdio u 83. minuti. Bulat je ubacio, a Šutalo glavom zabio za 3-1. U posljednjim trenucima susreta korak do gola bio je i Menalo koji je iz sjajne situacije pogodio vratnicu.

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Genk i West Ham su odigrali 2-2. Nakon tri uzastopne pobjede, West Ham je "prosuo" prve bodove u Europskoj ligi. Do ovoga kola londonski sastav i Lyon su bili jedini s maksimalnim učinkom. Nakon ovoga kola jedino je Lyon upisao četiri pobjede.

Domaćin je poveo u 5. minuti golom Josepha Paintsila, za goste je okrenuo rezultat Mohamed Said Benrahma (59, 82), da bi u 88. Tomas Souček zabio autogol za 2-2. Dodajmo kako je to bila 1.000-ta utakmica Davida Moyesa u trenerskoj karijeri.

Na ljestvici vodi West Ham s 10 bodova, Dinamo ima šest bodova, Genk četiri, a Rapid tri boda.

U idućem kolu, 25. studenog sastaju se Dinamo - Genk, te Rapid - West Ham, a natjecanje u skupini završava 9. prosinca kada su na rasporedu susreti West Ham - Dinamo, te Genk - Rapid.

Podsjetimo, pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.

Fotografija: Marko Lukunić, Pixsell

Tagovi: Dinamo, Rapid, Bruno Petković, Josip Šutalo, Komnen Andrić
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE